нд. апр. 28th, 2024

13.12.2023 г. — Новолунието на невероятните събития: как да посрещнем ретроградния Меркурий

Последното Новолуние в изтичащата година ще се състои в същия ден като началото на ретроградния период на Меркурий. Силен и кармичен коктейл!

Новолуние се случва приблизително на всеки 29,5 дни, което съответства на периода на обикаляне на Луната около Земята (лунен месец). Това явление често се смята за началото на лунния месец в различни култури и се използва в астрологията и други традиции за извършване на различни обреди и ритуали.

В астрологията Новолунието често се смята за момент на ново начало, възможност за растеж и промяна. Този период може да се използва за поставяне на нови цели, свежо вдъхновение или извършване на ритуали, насочени към привличане на положителна енергия…

Последното Новолуние за 2023 г. има изненада – то ще се състои в същия ден като началото на ретроградния период на Меркурий.

Освен това е мощен и кармичен коктейл. Ако не се погрижите за себе си навреме, а се поддадете на емоции и текущи събития (а те могат да бъдат много и всичките са толкова странни, мистериозни и неочаквани), тогава можете да прецакате нещата.

Новолунието ще бъде на 13 декември. В същото време Меркурий ще започне своето пътуване през цикъла.

Именно през ретро периода на Меркурий (и това ще продължи до 2 януари включително) е важно да спрете всичките си действия, да анализирате какво се случва, да погледнете къде имате нещо „заседнало“ и не мърдате. Или го довършете накрая, или спокойно го пуснете, защото всъщност не е необходимо.

Тоест, последният месец от годината се оказва планетарен по такъв начин, че е важно да не бързате презглава, да не обръщате внимание на себе си, да скачате на опашки за хайвер и подаръци, а да ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕТО НА СЕБЕ СИ И ЖИВОТА СИ.

Това ще ви помогне да влезете в Новата 2024 година с достойнство, спокойно, без задъхване и много осъзнато – направете първите стъпки в новата година уравновесено, премерено, с разбиране на това, което по принцип искате от този живот, от себе си, от резултатите от вашите собствени действия, какви хора искате да виждате наблизо и така нататък.

Новолунието започна своето влияние още от 10 декември. Ще продължи до 15-16 декември.

При никакви обстоятелства сега не слушайте красиви обещания и не се занимавайте с бизнес, който звучи много красиво от устата на друг човек.

Използваме този период за почистване: помещенията, боклука и всичко неработещо у дома, собственото ни тяло, работата. В същото време планираме да работим през целия месец декември, като едновременно с това се зареждаме с новогодишно настроение.

Определете какво най-много ви тревожи, дразни и дори вбесява. Вземете тези неща много сериозно и работете върху тях. Няма нужда да живеете с това повече, да го умножавате и със сигурност да го влачите в новата 2024 година.

Ограничете комуникацията в шумни компании, бъдете търпеливи с развлеченията от поредицата „Ще се изкача на най-високия хълм и ще го карам с главата надолу върху чийзкейк“.

В нормални времена това би било доста забавно и безопасно, но сега можете да се нараните.

Моля ви, грижете се за себе си.

Не започвайте нов бизнес в този период на Новолуние, не подписвайте документи, отложете всякакви ремонти и т.н.

Но когато пикът и ефектът от Новолунието отминат, можете спокойно да продължите напред.

Освен това сега ще обмислите внимателно какво се случва, ще се изчистите от ненужните неща, ще разберете истинските си желания и ще вземете решение за целите си. Това ще ви помогне да прекарате изгодно периода на ретрограден Меркурий и края на годината.

Метафорично, ситуацията е следната:

За всеки от нас е важно и необходимо ТОПКАТА ДА ЛЕТИ.

Някой е съборен от отвратителна работа или взаимоотношения. Някои хора вече са уморени да живеят сто години без почивка. Някой просто не смее да се раздели с отдавна нелюбим и много манипулативен и потиснически настроен човек.

Просто трябва честно и трезво да разберете и да решите какво ще помогне на топката да се рее в пространството и да ви отведе от гол до гол, от щастие към щастие, и какво ви дърпа непрекъснато за надолу.

 

Ако търсите някакви приключения, които душата ви иска силно, тогава нека те бъдат добри героични приключения на вашата смелост и решителност, а не кавги, изблик на словесни гадости и т.н.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post