сб. апр. 27th, 2024

И все пак Луната е фантом

 

Нека си припомним какво ни казва официалната наука за Луната:

Това е естествен спътник на Земята, винаги обърнат към нас с една страна. Луната няма атмосфера. През нощта е страшен студ, а през деня е адска жега. Луната е 4 пъти по-малка от Земята и разстоянието до нея е 384 хиляди км. Покрит е с кратери, които лесно се виждат дори с любителски телескоп. Луната свети през нощта с отразената светлина на Слънцето. Привлича океанската вода и контролира овулацията на жените.

Ако погледнете снимка, взета от Wikipedia, ще забележите нещо странно. При сегашното ниво на развитие на електронните телескопи, Вики публикува черно-бяла снимка на Луната (понякога в цветен Photoshop). Странно, окото вижда Луната като бледожълта, но обективите на псевдонауката настояват, че Луната е черно-бяла.

Психолозите казват, че колкото по-голяма е лъжата, толкова по-охотно й вярват. Добавете към това, щом истината започне да изтича наяве, Холивуд се втурва да прави филм. Вероятно в средата на миналия век е започнало да се обяснява нещо забранено за хората. Затова Холивуд спретна кацане на клоуни във водолазни костюми на Луната.

Съгласно принципа „Разделяй и владей” сценаристите на „Представление на лунна светлина” създават много версии на лъжи (на всеки според убежденията му).

1. Луната е изкуствен спътник, изработен от титан.
2. Извънземни живеят вътре в Луната и са на път да ни нападнат.
3. От тъмната страна на Луната са базите на нашите президенти.
4. Американски астронавти са видели катастрофирал междугалактически кораб, така че е имало дълго мълчание в ефира и т.н.

Интересна версия е описана в „Дълбоката книга“. Там Луната е гигантски генератор, наречен „Destiny“ или „Moon Rainbow“. На това можете да отговорите: „Чух звънене, но нямам представа къде е.“

Нека да разгледаме „фактите“ на официалната наука, които убиват „мита за Луната“.

1. Луната свети с отразената светлина на Слънцето.
Закачете топката отвън и я осветете със силно фенерче. Малко вероятно е да осветява околните обекти. А Луната свети, можете да прочетете книга по време на пълнолуние.

Всеки сферичен обект отразява светлината, така че в центъра на топката има светлинен отблясък от фенера, но няма отблясък от Луната. Налага се логично заключение: или Луната е плоска, или свети отвътре със собствена светлина. Това е физика, май са забравили да въведат Луната в нея.

Друг е въпросът защо, когато полумесецът е минимален, обиколката на Луната е очертана със светъл контур? „Науката“ измисли извинение и нарече това явление „Пепелна лунна светлина“. От Уикипедия: „Пепелявата светлина на Луната е сиянието на повърхността на Луната, която не е осветена от пряка слънчева светлина и се образува от слънчева светлина, разпръсната от Земята и след това отразена отново от Луната върху Земята.“

Няма начин да разберете този цитат, трябва да му повярвате. Оказва се, че пепелявата светлина е аргумент в полза на собствения източник на светлина на Луната. Повече за осветлението. Няколко пъти седмично можете да видите полумесец на Луната, насочен с рога към залеза или надолу към Земята.

Каква светлина отразява Луната в такива случаи?

2. Мнозина са забелязали колко огромна е Луната на хоризонта, но докато се издига, тя чудотворно се свива. Учените се оправдават, че нашето зрение е виновно – не вярвайте на очите си.

3. Защо винаги виждаме едната страна на Луната? Ето как трябва да изчислите елиптичните орбити на Луната, Земята и Слънцето една около друга и дори като вземете предвид взаимното привличане на всички тези обекти? Дори при най-идеалните условия, в рамките на сто, хиляда или милион години, курсът на Луната трябва да се е отклонил поне с градус.

4. Мистерията на приливите и отливите. Ако Луната има огромно влияние върху световните океани, то тук връзката е двупосочна. Следователно океанът също влияе на Луната. Всяко цунами трябваше да разклати стабилността на Луната.

5. Мистерията на огромните лунни кратери. Образуват се при бомбардиране от метеорити. Подобен удар може да завърти Луната като връх или да я измести от предишната й орбита. В този случай всички морета и океани на Земята ще полудеят и ще настъпи нов потоп.

6. Как възниква пълнолуние? За чия сметка свети Луната на пълнолуние?
Пълната луна е идеален кръг. Откъде трябва да идва светлината, за да се отрази сферата в перфектен кръг? Точно така, зад гърба ни. Но зад нас е Земята, а Слънцето е зад Земята.

Wiki казва: „Пълнолунието е фазата на Луната, при която разликата в еклиптичните дължини на Слънцето и Луната е 180°. Това означава, че равнината, прекарана през Слънцето, Земята и Луната, е перпендикулярна на равнината на еклиптиката. Ако и трите обекта са на една линия, тогава настъпва лунно затъмнение. Луната при пълнолуние изглежда като обикновен светещ диск.“

Ако преведем цитата от Wiki на човешки език, получаваме следното: „На пълнолуние Слънцето е строго зад гърба ни хоризонтално, но леко наднича иззад Земята вертикално.“ В Wiki липсва диаграма на такова сложно явление.

Най-малкото изместване на Слънцето настрани превръща Луната в частичен диск. Пълнолунието противоречи на принципите за отразяване на светлината. Зад гърба ни Слънцето е покрито от Земята, следователно има лунно затъмнение.

Пълнолунието пренебрегва учебниците по физика и астрономия. Вероятно е изградено по различен начин. Пълнолуние настъпва, ако Луната е плоска или свети със собствена светлина.

Имаше видео онлайн (беше изтрито), заснето на камера през телескоп. Авторът твърди, че в небето виждаме холограма, която се проектира със смущения. Смисълът на това видео е точно в тези намеси, които са добре заснети. Автентичността на това видео е съмнителна (Може би това е поредният фалшификат).

Поговорката гласи: „Случи ли се нещо, значи някой има нужда от него“. И така, какво е Луната и защо е покрита с такъв слой лъжи? Отговорът е точно под носа ни – в Библията.

„И Бог каза: Нека има светила в небесната твърд, за да разделят деня от нощта, и за знамения, и за времена, и за дни, и за години;
И създаде Бог две големи светила: по-голямото светило, за да управлява деня, и по-малкото светило, за да управлява нощта, и звездите; и Бог ги постави на небесната твърд, за да светят на Земята…” (Битие, 1 глава)

Библейското описание на Луната е абсурдно от гледна точка на официалната наука. Библията настоява, че светилниците са запечатани към една и съща твърд, следователно разстоянието до Слънцето, Луната и всички звезди е еднакво!

Библията е пренаписвана много пъти, но по някаква причина са оставили информация за структурата на нашето небе (очевидно са я оставили за цвилене). „Абсурдният” библейски модел обяснява всички гореописани странности.

Могат да се направят следните изводи:
Луната е лампа, която има формата на сфера/полукълбо или плосък кръг, но със собствен източник на светлина. С други думи, това е летящо кино. Публиката седи на земята, докато екранът се носи във въздуха. Върху него се проектира светлинен образ на повърхността с всичките й кратери. Освен това светлинният лъч се настройва, за да формира желаната фаза от ръба до пълната Луна. Изображението се проектира от задната страна на екрана. Следователно Луната е обърната към нас от едната страна.

Възниква въпросът: „Как тогава Луната има толкова силно въздействие върху биосферата на Земята, ако е просто манекен? В крайна сметка фазите на Луната наистина влияят на много фактори: растежа на косата, ноктите, разсада в леглата. Хората, свързани с магията, обикновено са здраво свързани с фазите на Луната. И защо е целият този театър на абсурда?“

Отговорът отново е в Библията – за знаци. Луната е само индикатор. Точно както мигащият мигач на автомобила показва, че шофьорът е на път да завие, така и фазите на Луната информират магьосниците на Земята в коя фаза се намира централния процесор на нашата планета – звездната сфера, наречена Олимп.

Резюме на статията „Няма луна“ от блогъра As Gard.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *