пн. апр. 29th, 2024

Земята е затвор, а Луната е контролната кула на надзирателите

Известният класик на научната фантастика Айзък Азимов отдавна предположи, че Луната не е естествен астрономически обект.

Всяко независимо изследване оттогава потвърждава изчисленията на Азимов и е доказано, че гравитационните характеристики на Луната не са просто аномални. Това са точно коригирани стойности, необходими, за да се гарантира, че Луната няма да излезе от земната гравитация и няма да бъде уловена от Слънцето, както би трябвало да бъде, в съответствие със закона за всемирното притегляне.

Ето само някои от тези наблюдения.
1. Земята е изначално нестабилна планета
2. Човечеството е саморазрушително по дефолт
3. Човечеството винаги се води от някаква „висша сила“

Според статия от 1995 г. на Дон Акър, „Дългата сага за лунните аномалии“, публикувана в списание UFO, има стотици странни явления на повърхността на Луната, които НАСА никога не си е направила труда да разкрие на широката общественост, но въпреки това са били открити и наблюдавани от векове. Въз основа на това Екер и други привърженици на теорията, за която ще говорим днес, предполагат, че Луната е изкуствен космически кораб, а не естествено небесно тяло.

Ето само някои от тези наблюдения.

Луната е по-стара от земята. Въглеродното датиране показва, че Земята е на 4,6 милиарда години, а Луната е на 5,3 милиарда години.
Прахът около Луната, за който се смята, че е резултат от изветряне и разрушаване на скали на повърхността на Луната, има химичен състав, който не съвпада с този на скалите на самата Луна. Освен това самият този прах е с милиард години по-стар от Луната.
Докато Луната няма собствено магнитно поле, лунните скали са някак си намагнетизирани.
Има доказателства, че кратерите на Луната са създадени от вътрешни процеси, но Луната никога не е била достатъчно гореща, за да образува вулкани.
Металите на повърхността й са по-тежки от тези в ядрото. (Обикновено по-леките метали са на повърхността, докато по-тежките са по-близо до ядрото.)
Металите на повърхността са 80% титан. Такова количество титан няма дори на цялата планета Земя.
Има някаква странна сеизмична активност на Луната, но няма бомбардиране с метеорити или движение на тектонични плочи.
Също така на Луната бяха регистрирани повтарящи се проблясъци с червеникав цвят, които бяха погрешно взети за вулканични изригвания, след което орбитата на Луната се промени леко, приближавайки се до Земята. (Николай Козирев, 1958 г., обсерватория Лоуел, 1963 г.). Може би е по-логично да се предположи, че някой е включил двигателите за настройка?

Горното, както и много други примери, изглежда показват, че Луната е била преместена в орбитата на Земята не случайно и не по волята на природата или в резултат на действието на някакъв астрофизичен закон.

Една известна теория предполага, че Луната умишлено е била поставена на сегашното си местоположение като щит, за да предпази Земята от метеорити. Ако приемем това за факт, остава въпросът кой я е пласирал? Бог? Странно и случайно стечение на космически обстоятелства?

Нека се опитаме да не се спираме на това как Луната е поставена до Земята. И нека се съсредоточим върху факта, че тя всъщност беше поставена над нас.

И така, теорията предполага, че някой е поставил Луната там, където е, което ви позволява да се съсредоточите върху целта на нейното поставяне. Въз основа на определени факти в различни периоди са издигнати няколко теории, подкрепящи концепцията, че нашата планета е създадена като вид затвор.

Една от теориите е, че това е гето за наблюдение на нашия вид. Според друга Земята е духовен затвор. Като оставим настрана въпросите за здравия разум на хората, които цитират тези теории, нека да разгледаме фактите, на които се основават.

И нека се опитаме да приемем това с отворен ум, защото е съвсем естествено, че когато се направи предположение, което твърди нещо различно от това, което се преподава в училище, повечето хора го отхвърлят, без дори да обмислят доказателствата.

Но целта на тази статия е да даде на читателите храна за размисъл, а не да се опита да докаже нещо.

1. Земята изначално е нестабилна планета

Тя не може да поддържа стабилно и удобно местообитание и в резултат на това да поддържа дългото съществуване на цивилизациите. Какви доказателства има в подкрепа на това твърдение?

Непрекъснати земетресения, вулканични изригвания и други „природни катаклизми“, които със завидна честота унищожават всички култури, изпреварили времето си (Минойската цивилизация, Атлантида, Помпей, Дамган (Иран), Антиохия, епидемии в Източната и Западна Римска империя).

В крайна сметка за никого не е тайна, че старият общоприет модел на еволюция вече не работи. Красива картина за това как хората бавно, в продължение на стотици хиляди години, са се развивали, преминавайки от каменната и бронзовата епоха, постепенно изобретявайки всякакви науки – тази картина е напълно унищожена.

Или откъде идват следите под формата на мегалитите на Южна Америка, пирамидите на Египет и структурите на древна Индия, които са зашеметяващи със своето съвършенство? Това не е като бавно прогресивно развитие от примитивното към сложното, нали?

Това е по-скоро като възходи и падения на цивилизации, достигащи определена точка на най-високо развитие и след това изчезващи в мъглата на времето, оставяйки след себе си зашеметяващи паметници на предишното си величие и потомци, деградиращи върху руините на някогашна велика култура. И всичко започва наново.

Наистина ли изглежда логично за някого, че човечеството се опитва да изгради нещо върху такава нестабилна основа, способна да разруши за минути всичко, постигнато от хилядолетия? Може ли да има някаква друга причина освен факта, че те просто нямат друг избор и възможност да променят местообитанието си?

2. Човечеството е саморазрушително

Факт е, че някои хора не понасят други. Войни, нападения, грабежи, убийства, изнасилвания, престъпления и всичко, което можете да си представите, се извършва от някои хора с цел да наранят други. Не е ли като това, което се случва в затвор, пълен с престъпници?

Хората биват пускани зад решетките, когато малки престъпления (извършени от отделни лица или малки групи), но широкомащабни, по-насилствени и кървави „инциденти“ са записани в човешката история като значими събития. Всички тези кръстоносни походи, световни войни, революции и граждански войни, Чингис хан и Атила. Те са записани в учебниците по история и се изучават в училищата. Има ли смисъл от това?

3. Човечеството винаги е водено от „висша сила“

Нека да разгледаме някои от великите в историята. Александър Велики, Чингис хан, Атила, Барбароса, Иван Грозни, Мао Цзедун, Бенито Мусолини, Червените кхмери. Този кървав списък няма край, а общият брой на техните жертви е около един милиард мъртви.

Да, цифрите са точни. Един милиард загинали във войни, водени към „по-велика кауза“. Един милиард души, пожертвани „в името на Висша сила“ (заменете Висша сила с името на всеки бог или вяра по ваш избор). Ние пълзим из нашата планета, унищожавайки се един друг в опит да установим нов ред или да докажем истинността на нова вяра.

Знаете ли кой е най-добрият начин да контролирате голям брой затворници? Като си поддържат бандитските структури вътре в затвора. Една група срещу друга. И да не им се позволи да се обединят в нещо повече или по-малко структурно и самоуправляващо се.

Вярно е : Разделяй и владей. Най-старият трик в историята. 756 000 затворници във всички затвори по света са загубили живота си в резултат на вътрешни борби между банди извън стените на затвора. И за какво? Идеология, раса, начин на действие, религия, лидери.

Има ли подобни функции? Със сигурност!

Все пак трябва да се признае, че няма убедителни научни доказателства в подкрепа на твърденията на тези, които смятат, че Земята е планета затвор, а Луната е стражева станция.

Също така няма рецензирани проучвания, които да подкрепят наблюденията, които Дон Акър цитира в статията си. Например, няма доказателства за съществуването на огромно количество титан на повърхността на Луната, а хипотезата за кухата Луна е просто физически невъзможна.

Тази теория със сигурност надхвърля традиционната научна гледна точка и прилича повече на сюжет на научнофантастичен филм. Във всеки случай нашата мисия на тази планета е изключително интересна тема за размисъл. Естествено е хората да се съмняват в целта си в живота. Имайки предвид цялата несправедливост и страдание, което се случва в света, става ясно защо възникват подобни теории.

Така че нека се дистанцираме от безумните твърдения на тази теория и да я разгледаме в метафоричен смисъл.

Независимо дали Земята е нашият затвор или не, нашата цел на тази планета е да станем по-добри хора. И не е нужно да сте изследовател на НЛО или теоретик на конспирацията, за да се съгласите с това.

По материали на etm-club.site

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post