сб. апр. 27th, 2024

Човек е само една биологична машина, затова не се напрягайте особено

Има версия, че човешкото тяло е биологична машина. То  получава информация (евентуално контролирана) от информационното поле на Вселената. Има различни условия, които подобряват или влошават връзката с инфополето.

Смята се, че брадата и дългата коса подобряват комуникацията с нея, алкохолът я блокира.

Всеки човек получава заветната нишка на Ариадна при въплъщение (раждане). Той трябва да се научи да разпознава истината, да следва повика на съвестта и да търси смисъла на съществуването.

За да бъдете щастливи, трябва да се опитате да направите щастливи другите около вас и още по-добре всички като цяло. Човек трябва да действа разумно.

Какво е разум? Философи и езотерици се опитаха да разберат това. Разумът, неговите зачатъци често се сравняват с алгоритми, програми. Изкуственият интелект се основава на логиката и способността за анализ. И това са основите на програмирането.

Нека да видим какво казва Уикипедия за това: Разум (на латински: ratio) означава висша степен на познавателна дейност, способност за логическо и абстрактно мислене. С други думи, разумът е способността за обобщаване, осмисляне на общите закономерности. Представлява колективно свойство на интелекта и съзнанието и е тясно свързан с мисленето, въображението, паметта, емоциите и волята. Проявява се като правилност на съжденията.

„Смисълът съответства на латинската дума „intellectus“ – разбиране – качество на психиката, състоящо се от способността за адаптиране към нови ситуации, способността да се учим от опита, да разбираме и прилагаме абстрактни концепции, да използваме знанията си при взаимодействие с околния свят.“

Друго определение: „РазУмът може да се определи като съвкупността от умствените и интелектуални способности на човек. Човешкият разум обхваща група умствени когнитивни процеси като възприятие, памет, разсъждение и др. В зависимост от това как невроните в различните части на мозъка са активирани и свързани помежду си, нашите умствени или интелектуални способности могат да бъдат повече или по-малко ефективни.

Оказва се, че разумът е свързан с дейността на мозъка.

Нека да видим какво знаят учените за мозъка.

Известен професор, извършил мозъчни операции на почти 9000 пациенти за 47 години практика, казва, че за един учен мозъкът е 99,9% мистерия. „Виждам пред себе си субстанция, чиито клетки са пълни с такъв обем знания, че като Нютон искам да свалям шапка на всеки изследовател… как „работи“? За всеки сигнал от нерв, ухо или око в него се създава „картина“. Но как в крайна сметка човек разбира, че това е маймуна, това е лампа, а това е самият той? Ясно е, че мозъкът е по-мощен от всеки суперкомпютър.

„У мнозина „ръждясва“ повече, отколкото се износва … Хората живеят като в приказка, чакайки всичко да се появи от само себе си, вместо да тренират паметта си и да развиват интелигентност.

„Най-удивителното е, че съзнанието няма място в тялото и връзката между мозъка и мисълта като цяло е пълна мистерия. Вероятно Създателят го притежава.“

Други учени сравняват мозъка с телефонна централа: ролята се свежда до издаване на съобщение. Той предава само това, което получава.

Нобеловият лауреат по физиология и медицина Джон Екълс смята, че мозъкът възприема само мисли отвън.

Наталия Бехтерева казва, че човешкият мозък е способен да създава само най-простите мисли. „Мисълта съществува отделно от мозъка и той само я улавя от космоса и я чете…“.

„Човешкият мозък е най-голямата мистерия на природата. Днес знаем повече за законите на заобикалящия ни свят, космоса, вселената, отколкото за себе си. Но ако човекът е създаден от природата, тогава можем да се надяваме да разберем природата на това явление.

Човешкият мозък се състои от около 86 милиарда неврони. Повече от 100 трилиона синапса се използват за комуникация помежду си. Процесът на сигнализиране между невроните все още се изучава.

Ние живеем на Земята. В сравнение с универсалното Вселенско ниво ние сме малки деца. Земята е училище, а ние сме ученици на нея. Трябва да се опитате да издържите изпита на живота с „отличен“. За да направите това, трябва да станете личност.

Можете да си представите човека като съвършена и сложна машина – творение на Създателя. Той е инсталирал в него програми за самосъхранение, оцеляване, защита, регенерация, самообучение, знания и много други.

Някои учени смятат човешкия мозък за гигантски биокомпютър, който е по-сложен от всеки компютър и по-мощен от всички компютри на Земята, взети заедно.

Може би можем да излекуваме всяка болест, да изчистим кармата, да контролираме съдбата си. Трудно е, но при желание е възможно.

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post