Обидите са скъпоценните камъни в общуването

И още нещо за психологическото айкидо.

Става дума за обидите по ваш адрес. Те трябва да бъдат събирани като скъпоценни камъни. Много хора, когато се научиха да използват тези скъпоценни камъни, с радост приемаха всяка обида, отправена към тях, и умело я използваха. Това е особено полезно за истерички.

В разгара на истерията те обиждат мъжете си с такава сила, че понякога стигат до псувни на площада. Пълното съгласие с тези обиди, декларацията за любов и отказът да общуват поради голяма любов към тях доведоха до факта, че понякога истериите спираха и оставаха само положителните им качества.

Като пример – човек, който постигна забележителен успех в службата си. А жена му периодично му устройваше „сцени“, обикновено през нощта.

Търпението му се изчерпа, когато тя направи „спектакъл“, като пръсна шампанско в лицето му на банкет, на който присъстваха много влиятелни хора.

Ето неговата история. „Спомних си всички нейни обиди, които чух по мой адрес, записах ги. И на следващата вечер се преместих да живея в друга стая, заявявайки, че не мога да позволя на любимата жена да живее с такъв негодник, копеле, мръсник, предател. Казах й, че ще се поправя.

И още – че съм решил да се самонакажа и че ще гледам дори да не я виждам и още повече няма да правя секс с нея. Щом се коригирам, ще за живеем щастлив живот. Казах, че това е дълъг процес. Психологът каза, че ще отнеме около две години, но ще се опитам да го ускоря.“

Няма да описвам подробности. Всичко това отне четири месеца. Беше трудно. Но в крайна сметка тя призна, че е сгрешила. Извини се и се разплака. Не приех извинението й, обясних, че не тя, а аз трябва да помоля за прошка, защото съм нечувствителен към критики.

Когато настъпи мир, аз я помолих да бъде безмилостна към мен в случай на необходимост. Да нарича нещата с истинските им имена и може дори да пръсне шампанско в лицето ми и да не се сдържа да ми забие шамар.

Няма да описвам останалите подробности от помирението. Тя хлипаше и ми се възхищаваше. Вече почти десет години живеем щастливо. В ранните години, когато тя се опита да ме „критикува“, веднага се наказах, като „не си позволих да общувам с любимата си“. През последните няколко години нейните истерични прояви се превърнаха от отровно червени в деликатно бледо розово и по-скоро украсяват живота ни заедно, отколкото го развалят.

Все пак има нещо привлекателно в истериите. Нищо чудно, че мъжете ги обичат.

Автор Михаил Литвак

Психологическо айкидо – могъща сила срещу всички болести

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!