чт. апр. 25th, 2024

Четири истории, в които вярваме

А не трябва!

Самонастройките, които ограничават и спъват нашето развитие.

4 истории, в които вярваме: какво ни задържа и не ни позволява да се доближим до мечтата си.

Нашата реалност е отражение на мислите и нагласите, които съществуват в главата ни. Може би, като промените техния образ, животът ви ще започне да се оформя по съвсем различен начин.

Ето 4 истории, които могат да бъдат разказани по различен начин:

История, която започва така: трябва да си щастлив. Постоянно.

Щастието е дума, която ни привлича и която преследваме. Но да мислиш, че човек трябва да е щастлив през цялото време, да е щастлив и позитивен, е все едно да вярваш само в един цвят, например жълтото. За емоционална стабилност понякога може да имаме нужда от сиво или черно, а като цяло най-често цветовете се смесват – по-интересно е.

Как да го поправим: приемете вашата тъга, гняв, болка и други емоции от тъмни нюанси, те също имат право да съществуват. Психолозите съветват да живеем и да приемем дори най-неприятните чувства, за да се справим бързо с депресивното състояние.

История, която започва така: Егоистично е да правиш каквото си искаш.

Много от нас се чувстват грешни, когато искат да направят нещо, което харесват само те. Поради това отношение ние отлагаме истинските си желания и смели идеи за „по-късно“, което ще дойде, когато за първи път се заемем с проблемите на нашите приятели, роднини, деца.

Как да го поправим: Забравяме, че външната хармония идва само чрез вътрешна хармония. Бъдете честни със себе си и не се страхувайте да изразявате себе си. Приспособявайки се към околните, техните мнения и искания, ние опитваме все повече и повече социални маски, които пречат на истинския и уникален „Аз“ да се прояви.

История, която започва така: Ще бъда щастлив, когато…

В нашето общество царува култ към масовата консумация, когато вещите са се превърнали в символ на успех, стил, образование, а любов трябва да се доказват с подаръци бижута, които активно ни се натрапват от телевизионни екрани и смартфони.

Продажбите само на антидепресанти и лекарства против тревожност са нараснали средно с 12-15% през 2019 г., тъй като нова кола, най-новият телефон и маркови артикули вече не помагат да се запълнят празнотата и да носят щастие.

Умът ни постоянно ни хвърля мисли, че щом отслабнем, съберем необходимата сума пари, срещнем „този“ човек, ще бъдем щастливи.

Как да го поправим: Фокусирайте се върху това, което имате и какво се случва в момента. Правете планове, но не забравяйте за настоящия момент и за ценностите, които не се купуват в магазина.

Животът е това, което ти се случва, докато правиш други планове.
~ Джон Ленън

История, която започва така: да се откажеш означава да загубиш.

По-често не виждаме разликата между „отказвам се“ и „загубвам“. Ето защо ние толкова неохотно се отказваме от хора, ситуации, навици и вяра в нещо светло и комунистическо. Всичко, без което би ни било по-лесно.

Как да го поправим: Научете се да бъдете гъвкави, променяйте възприятията и затваряйте врати. Често ни казват да не се отказваме и да вървим до края, но какво ще стане, ако този път изобщо не е нашият? Трябва ли да е толкова сложно и трънливо? Може би е по-добре да намерите пътека, отколкото да се опитвате да пробиете стена.

Вижте тези вярвания, кои ви спъват? Опитайте се да промените сюжета им и вижте как събитията започват да се развиват по съвсем различен начин.

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post