пт. апр. 19th, 2024

Луиза Хей: Ако крадете от живота, той ще ви отговори по същия начин

iВчера бяхте с празен портфейл? Знаете ли защо? Когато Бог ви дава подарък, той го опакова в проблем. И колкото по- голям е този проблем, с който опакова, толкова по-голям е този подарък.

Това е повод да се замислим, че в живота ни няма прегради, но опитът от миналото, здраво укрепен в съзнанието ни, не ни позволява да се движим напред и да се развиваме.  Може би си струва да се направи само една крачка напред, за да започнем да получаваме добра награда за труда си.

Богат човек е този, който се смята за такъв с това, което има. (Pierre Buast)

Вчера кой от вас бе с празен портфейл? – попитал учителят.

– Всички, – отговорили учениците.
– Но всички вие печелите различно. Някои получават повече, отколкото другите. Някои семейства са по-многобройни от други. Но в същото време портфейлите са еднакво празни. И сега ще ви кажа една необичайна истина. Тя гласи: това, което всеки един от вас определя като свои „естествени нужди“, расте с растежа на приходите ви, ако сами не се противопоставяте на това.

Да не се бъркат естествените нужди с вашите желания. Всеки от вас има повече желания, отколкото може да си позволи със заработените пари. Затова спестените пари се харчат за задоволяване на тези желания. Но тези желания са винаги повече.

Всички хора искат повече, отколкото могат да си позволят.

Вие си мислите, че ако аз съм богат, мога да си позволя всичко? Това не е вярно. Аз нямам време за всичко. Аз не разполагам с достатъчно сили. Разстоянието, което мога да измина, също е твърде ограничено. Не мога да ям каквото си искам. Не мога да се насладя на всички удоволствия на живота, които бих искал.

Чуйте ме: точно както плевелите разцъфтяват на полето, ако земеделецът оставя достатъчно място за корените им, така и желанията растат в човека, ако той има възможността да ги задоволи. Желанията са голямо множество, но само малка част от тях можете да си позволите.

Помислете за своите навици. Те са отговорни за всички разходи, които при здрав разум могат да бъдат намалени или премахнати. Затова запишете всички неща, за които сте склонни да харчите пари. Изберете тези, които са ви необходими, и тези, за които е възможно да платите с девет десети от приходите си. Зачеркнете всички останали и не съжалявайте за тях повече никога.

Клейсън Джордж, „Най-богатият човек във Вавилон“

Когато казваме думата „просперитет“, повечето хора веднага започват да мислят за пари.

В действителност определението за „благоденствие“ е обект на много други понятия в допълнение към богатството: време, любов, успех, комфорт, красота, знания, отношения с хора, здраве.

Ако вечно бързате, без да можете да оптимизирате вашия бизнес, значи вие нямате нужното време.

Ако смятате, че успехът ви се изплъзва, значи няма да го достигнете.

Ако мислите, че животът вие е труден и пълен с напрежение, никога не ще се почувствате комфортно.

Ако мислите ли, че твърде малко знаете и зле съобразявате, без да се напълно наясно какво се случва, тогава никога няма да почувстват връзката с Вселенската Мъдрост.

Ако в животът ви няма любов, ако не са добри отношенията ви с хората, ще ви бъде трудно да запълните живота си с любов.

А красотата? Тя е навсякъде. Усещате ли цялата красота на нашата планета или всичко ви се струва грозно и мръсно?

А как сте със здравето?
Вие често се разболявате?
Лесно настивате?
През цялото време нещо ви боли?

И, накрая, за парите.

Много хора ми казват, че никога нямат достатъчно пари.
И вие колко си позволявате да имате?
Нямате ли усещането, че вашите доходи някой твърдо е фиксирал?
Кой?
Всичко това по-горе, няма нищо общо с приемането.

Хората са склонни да мислят: “ О, как искам да получа това, и много повече“. Въпреки това трябва да разберем, че когато става въпрос за изобилие и просперитет, най-важното е да си позволим да ги приемем.

Ако не получавате това, което искате, това означава, че някъде на по-дълбоко ниво, не си позволявате да го приемете.

Ако ние показваме скъперничество към живота, той също ще показва скъперничество към нас.

Ако ние крадем от живота, той ще ни отговори по същия начин.

Луиза Хей

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post