вт. апр. 23rd, 2024

Мистериозната тъмна планета Раху бе заснета от спътник на НАСА? (видео)

11111-12

Със сателита LASCO C3, който наблюдава Слънцето в рамките на програмата SOHO, отново се случва нещо странно. Снимките на наблюдавания от спътника космически сектор, изпратени от него на 23 август 2017 г., в един момент показват област на абсолютен мрак зад Слънцето, която прилича на гигантска тъмна сфера.

Може би това е черното слънце „Раху“? Според митологията на древна Индия, „Раху“ е огромна тъмна планета, която съществува на по-фин ефирен план, но от време на време се проявява в реалния космос, което води до затъмнения на Слънцето и Луната.

Древните цивилизации са били наясно с това явление, получавайки знания или самостоятелно, хиляди години наблюдавайки звездите, или от „боговете“, които ги учели на астрономия. Днес конспиролозите смятат, че управляващата класа е добре запозната с Раху, но пази в тайна тези знания от хората и правителствата.

Според ведическата астрономия, „Раху“ е една от т.нар. планети navagrahas. Заедно с друга тъмна планета, наречена Кето, те изглежда допълват до девет известните на Ведите седем планети.

Въпреки, че с невъоръжено око, а дори и с телескоп планетите Раху и Кету обикновено са невидими, тяхното влияние се усеща ясно в астрологията, подобно на това как астрономите математически са изчислили присъствието в Слънчевата система на невидимите тогава Уран и Нептун.

Дали тъмната планета „Раху“ е мистериозният тъмен кръг, който поглъща Слънцето и причинява слънчево затъмнение, е спорен въпрос. Сателитът показва само това, което вижда неговата камера.

Освен това, според Ведите, сега сме в епоха, в която въздействието на тъмните планети Раху и Кету е най-голямо и те могат да се проявят и на материално ниво.

И накрая – много е странно, че LASCO C3 е видял тъмната сфера няколко десетки часа след физическото слънчево затъмнение. Всичко това обяснява малко, но дава нов повод за размисъл.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post