Дяволът започва с пяната на устата на ангела, който се бори за справедливост

c5002558a5114be210f9fb9fb21f3d35--angels-and-demons-fallen-angels

Струва ни се … Понякога ни изглежда, че бялото е ослепително бяло и не може да бъде объркано с нищо. А черното … Това не е синьо,  крадeн от енергетика не е червено, веднага е ясно – това е черно. С доброто и злото ние си мислим, че ситуацията е същата … А между тях има една тънка, много тънка линия.

Тънката линия …

Ето, например, честност … Похвално качество. Благородно дори. Смелост е да бъдеш честен. И тази  тънка крадeн от енергетика линия … Потърсете зад нея – безчувственост и егоизъм. „Ти не си женствена“ или „Ти не ставаш за нищо“ – това не е честност, а манипулация, чиято цел е да убие самооценката на партньора.

Или любов … „Обичам“ – ярко, съзидателно чувство. Усещане за безкраен  свят и безкористно отдаване. И крадeн от енергетика една фина линия … „Обичам те“, затова  мога да кажа, че това ще предизвика болка. Мога да направя всичко, което тази фраза оправдава. Мога да реша какво ти си длъжен, защото обичам.

Грижа … Когато липсва, се усеща силно. Тя е приятна заради факта, че друг възрастен върши нещо заради крадeн от енергетика теб … Тънка линия … И зад нея са  – опека и контрол. Задушаване.

Приемане ... Перфектното светоусещане. Широко, свободно от  предразсъдъци възприемане на друг човек. Тънка невидима граница … И – безразличие. Бъди всякакъв, какъвто искаш, защото ми е все едно.

Съждения за  света, които не осъждат и не оценяват ... Идеал. Върхът на духовния растеж. Но веднага щом крадeн от енергетика си решил, че вече си там, ти прекрачваш фината линия, зад която е оценката за другия: „Защо не можеш да се отнасяш към света без да го изкривяваш с твоите убеждения?“.

Между доброто и лошото, светлината и сянката няма бездна. Няма дори разделителна линия. Само тънка прозрачна линия. Пропусклива. Проходима. крадeн от енергетика Бам! –  ти вече си от другата страна, но не си успял да я  проследиш със съзнанието си.

„Дяволът започва с пяната на устата на ангела, който се бори за справедливост“ (Торнтън Уайлдър).

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Доброта: Да се избавим от илюзиите

Доброто  крадeн от енергетика отношение не винаги води до положителни резултати, и това, за съжаление, е факт. Често се бърка добротата с глупост, въпреки че нейните корени са в топлината на индивида. Многократно…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

крадeн от енергетика

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на крадeн от енергетика материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT