Молитва от само две думи, ще ви защити от три пагубни чувства


Има една молитва, която е с моментално действие. Тя притежава такава могъща сила, че когато към нейна помощ прибягват хора, станали жертва на едно от трите вредни чувства (страсти): гняв, завист, горделивост, винаги им помага.

Гняв

Гневът действа на човека подобно на алкохола. Разгневеният човек губи разума си, самоконтрола, способността си трезво да преценява ситуацията. Кръвта се вдига в главата му, лицето му се зачервява, кръвното налягане се повишава опасно, което го заплашва със сърдечен удар, инсулт или дори смърт.

Завист

Завистта, подобно на тютюневия дим, прониква в човека и постепенно, почти неусетно, унищожава мозъка му, сърдечно-съдовата система, нервната система, внимателно подготвяйки жертвата си за болезнена смърт. „Завистливият“, казва Йоан Златоуст, „вижда своето щастие в нещастието на другите, а благополучието си – в злополучието на другите“ … но когато това не се случва, той изпитва ужасни душевни мъки, водещи до тежки медицински последици.

Горделивост

Горделивостта на отвърналите се от светлината ангели, ги превръща в ангели на тъмнината. Нещо подобно гордостта прави и с хората, и като наркотик обезобразява душата и плътта им. Наркоманите постоянно се нуждаят от „презареждане“ за да не се сринат. Така и горделивите винаги се нуждаят от „специални средства“, потвърждавайки своята изключителност и „святост“. Горделивият получава достъп до тези специални средства, превъзнасяйки себе си и, когато е възможно, унижава другите, изпадайки в неврастенични състояния, близки до шизофрения.

Няма хапчета за трите споменати по-горе заболявания, но има надеждно и доказано лекарство от векове, молитвата:

„Господи, помилуй.“

И ако почувствате прилив на гняв, чувство на завист или горделиво отношение към себе си, тогава обуздайте езика си, охладете ума си и прочетете на глас или мълчаливо  тази кратка, но спасителна за вас молитва: „Господи, помилуй“, докато страстите ви не се охладят.

Ако не направите това, не се борите с гнева, завистта и горделивостта, то те ще разрушат здравето ви и ще погубят душата ви.

„Господи, помилуй.“

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Вероятно липсата на отговор на вашата молитва е част от по-висшия Божествен план за вас

Някои житейски уроци можете да научите само като ги изпитате върху себе си … Не сте си мислили за това, че вероятно поради факта, че не всичко в живота е…

Най-силната молитва на света!

Молитвата е искрен разговор с Бога, общуване с Него. Коя молитва е с най-голяма сила и въздействие? Нека разберем. Тайната молитва Този принцип на взаимоотношения с Бог се открива ясно…