Премиерът Борисов: Правителството и ГЕРБ подкрепяме провеждането на референдум за строителството на АЕЦ „Белене“

Премиерът Бойко Борисов, Министерският съвет и ПП ГЕРБ подкрепят провеждането на референдум за строителството на АЕЦ „Белене“. Това стана ясно по време на днешното заседание на правителството.

„Станишев казва, че сега едва ли не щял да брани референдума от ГЕРБ. Точно обратното и ви моля всеки от вас където и да говори да каже, че аз и вие, и ние, и правителството сме „За” референдум. Категорично. Не е нужно да го брани, точно обратното“, заяви г-н Борисов пред министрите.

„Референдум обаче струва към 30-40 милиона, тоест избори все едно се правят. А ние избори имаме след няколко месеца, догодина юни или кога, сиреч аз не виждам откъде мога да извадя 30 милиона или 40 милиона от бюджета или той трябва да мине на актуализация, да похарчим още за този референдум. Така че ние не сме против, ние сме „За”, но лично ще държа в този референдум българският парламент или както се възлага, като се напише „За” или „Против”, отдолу да се напишат условия. Ако си „За” това означава, че всеки българин трябва да изплати все едно по един Мерцедес на централата. Ако я правим за 22 милиарда, който поиска, токът ще струва еди колко си и той в никакъв случай няма да е евтин, защото тези кредитни пари няма кой да ги плати. И Станишев прекрасно го знае. Просто той действа подло в момента към българите“, допълни министър-председателят.

Разговорите, проведени в рамките на днешното правителствено заседание, по темата за референдум за строителството на АЕЦ „Белене“, можете да видите на интернет-страницата на Министерския съвет в раздел „Новини“.

http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0212&n=1884&g=