пт. апр. 26th, 2024

Путин не подписа “газовия договор” с Китай заради цената

By energetic май 20, 2014 #китай

gazПекин и Москва не са подписали договор за доставка на руски газ за Китай на стойност 400 милиона долара, който трябва да защити Русия от икономическата и политическа изолация поради анексията на Крим и агресията в  Източна Украйна,  съобщава във вторник, 20 май, агенция Ройтерс .

Представител на Путин в Шанхай заяви , че страните не са успели да преодолеят различията по цената на газа при посещението на руския президент в Китай , но те ??се надяват да продължат преговорите на икономическия форум в Санкт Петербург, който започва тази седмица.

Независимо от това, посещението не може да се счита за безрезултатно, защото Пекин е изразил подкрепа за действията на Кремъл в Украйна. В съвместно комюнике, публикувано след срещата между Путин и Си Цзинпин се съдържа призив за деескалация на напрежението и мирно уреждане на руско- украинската криза, която в този документ, наречена “вътрешна”.

В статията се отбелязва, че по-голямата част от света смята Русия за виновна за анексирането на Крим и за подбуждане на сепаратистките тенденции в източните райони на Украйна.

превод

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post