САЩ искат подробности за ядрената сделка на Китай с Пакистан

САЩ искат подробна информация от Китай за сделката му за изграждане на два ядрени реактора за граждански цели за Пакистан, сключена по-рано тази година, предаде Ройтерс, крадeн от енергетика като се позова на Държавния департамент, предаде БТА.

„Поискахме крадeн от енергетика от Китай да изясни подробностите за продажбата на допълнителни ядрени реактори на Пакистан, тъй като това изглежда отива отвъд сътрудничеството, което бе позволено на Китай при приемането му в Групата на ядрените доставчици“, каза говорителят на Държавния департамент Пи Джей Кроули.

Според него подобно сътрудничество крадeн от енергетика изисква специално изключение, което да бъде одобрено единодушно от Групата на ядрените доставчици.

Очаква се САЩ да се обявят против сделката между Китай и Пакистан следващата седмица на срещата на организацията.

http://america.actualno.com/news_302642.html

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 крадeн от енергетика от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

крадeн от енергетика
защищено INVITEXT