пн. апр. 29th, 2024

Вълшебен метод за отстраняване на негативни убеждения

За да видя ясно пътя си, да осъзная защо живея тук, да се науча да обичам, да усетя радостта и пълнотата на живота, е необходимо да премахна болката от миналото.

Тази болка е причинена от вина и страх. Учили са ни, че светът не е място за щастие, а за страдание.

Време е да се справим с това и да открием истината.

Най-простият и мощен начин да откриете истината, която ще ви даде освобождение от страданието, е методът „Работа“.

Байрън Кейти, авторът на метода, даде на милиони хора свободата и радостта да бъдат обичани и да обичат.

Страдаме, защото вярваме в мислите си. Представете си склад за барут. Отначало всичко е наред. И тогава изведнъж прелите искра и Бум!

Не можем да контролираме мислите си. Те са като птиците. Те летят където си искат. Но можем да изследваме мислите, които причиняват болка. „Работата“ е медитация върху момент във времето, когато се е случила експлозията от емоции.

Например. Спомнете си ситуация, когато сте мислили, че нямате достатъчно пари. Конкретно място и време. Например, видях красива снимка на океана и си помислих: „Иска ми се да мога да отида там“, а след това си помислих: нямам достатъчно пари. Беше пред деня. Бях в офиса. Седя на един стол и гледам компютъра. И по време на сесията „Работа“ трябва да останете в този момент, седнали на стола.

Първи въпрос: Вярно ли е това? Че нямам достатъчно пари в този момент? Отговор: да или не. Отговор от сърце. Което е вярно за мен в този момент.

Втори въпрос: Мога ли да знам със сигурност в този момент, че нямам достатъчно пари? Отговор: да или не.

Трети въпрос: Как реагирам и какво се случва, когато повярвам на тази мисъл? Необходимо е да почувствате тези негативни емоции и да ги изживеете. Вижте откъде са дошли. Когато вярвам на мисли, се чувствам тъжен. Тежест в раменете. Има бучка в стомаха. Сякаш се смалявам. Идват мисли: „Никога няма да мога да печеля пари. Аз съм провал.“ Спомням си думите на майка ми: „Човек получава пари с упорит труд. Ако не работите, ще умрете от глад. Богати копелета. А за нас По рождение е предопределено да бъдем бедни. Не можете да промените съдбата си.“ Чувствам отчаяние и безнадеждност. Виждам бъдещето си. Изгониха ме от работа, апартамента ми беше отнет за дългове и умирам от глад и студ на улицата.

Четвърти въпрос: Кой щях да бъда без тази мисъл? Кой щях да бъда без тази история? Без тези страшни картини от миналото и от бъдещето? Щяха да се радвам. Бих бил спокоен. Аз съм на стола. Топъл и удобен. Бих мечтал. Целта ми е да намеря начин да се отпусна край океана. Чувствам се добре. И ще измисля нещо, за да сбъдна мечтата си.

Още превратности

Превратността е преобърната мисъл.

Първоначална мисъл: Нямам достатъчно пари. Това е стресираща мисъл. Ако можете да я преобърнете се получава: имам достатъчно пари.

Трябва да намерим три примера защо това може да е вярно. Точно в този момент, когато седя на стола и гледам снимката, имам достатъчно пари. Вярно е, защото съм жив и нахранен. Облечен съм, не съм гол и седя на стол, а не на пода. Имам работа. Имам образование и таланти. Имам достатъчно пари, защото всичко ми е наред.

Когато изследваме мислите си, можем да видим, че светът, в който живеем, е красив. Той е пълен с любов и радост. Ние живеем в изобилна, безгранична и удивителна Вселена.

Най-важното е, че след работа има лекота и радост. Появява се ясното разбиране: животът е изобилен и добър. Винаги. И благодарност изпълва сърцето. А когато човек е щастлив тук и сега, в живота му лесно влиза всичко, което сърцето му пожелае.

„Работата“ премахва основната пречка пред щастието и изпълнението на желанията.

„Работата“ разтваря болката и негативните вярвания.

„Работа“ е едно вълнуващо пътуване към себе си. На това, което съм. И това е магически начин.

Пожелавам ви щастие по този път на себеоткриване!

Байрън Кейти

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post