Вълшебен метод за отстраняване на негативни убеждения

Вълшебен метод за отстраняване на негативни убеждения

За да видя ясно пътя си, да осъзная защо живея тук, да се науча да обичам, да усетя радостта и пълнотата на живота, е необходимо да премахна болката от миналото.

Тази болка е причинена от вина и страх. Учили са ни, че светът не е място за щастие, а за страдание.

Време е да се справим с това и да открием истината.

Най-простият и мощен начин да откриете истината, която ще ви даде освобождение от страданието, е методът „Работа“.

Байрън Кейти, авторът на метода, даде на милиони хора свободата и радостта да бъдат обичани и да обичат.

Страдаме, защото вярваме в мислите си. Представете си склад за барут. Отначало всичко е наред. И тогава изведнъж прелите искра и Бум!

Не можем да контролираме мислите си. Те са като птиците. Те летят където си искат. Но можем да изследваме мислите, които причиняват болка. „Работата“ е медитация върху момент във времето, когато се е случила експлозията от емоции.

Например. Спомнете си ситуация, когато сте мислили, че нямате достатъчно пари. Конкретно място и време. Например, видях красива снимка на океана и си помислих: „Иска ми се да мога да отида там“, а след това си помислих: нямам достатъчно пари. Беше пред деня. Бях в офиса. Седя на един стол и гледам компютъра. И по време на сесията „Работа“ трябва да останете в този момент, седнали на стола.

Първи въпрос: Вярно ли е това? Че нямам достатъчно пари в този момент? Отговор: да или не. Отговор от сърце. Което е вярно за мен в този момент.

Втори въпрос: Мога ли да знам със сигурност в този момент, че нямам достатъчно пари? Отговор: да или не.

Трети въпрос: Как реагирам и какво се случва, когато повярвам на тази мисъл? Необходимо е да почувствате тези негативни емоции и да ги изживеете. Вижте откъде са дошли. Когато вярвам на мисли, се чувствам тъжен. Тежест в раменете. Има бучка в стомаха. Сякаш се смалявам. Идват мисли: „Никога няма да мога да печеля пари. Аз съм провал.“ Спомням си думите на майка ми: „Човек получава пари с упорит труд. Ако не работите, ще умрете от глад. Богати копелета. А за нас По рождение е предопределено да бъдем бедни. Не можете да промените съдбата си.“ Чувствам отчаяние и безнадеждност. Виждам бъдещето си. Изгониха ме от работа, апартамента ми беше отнет за дългове и умирам от глад и студ на улицата.

Четвърти въпрос: Кой щях да бъда без тази мисъл? Кой щях да бъда без тази история? Без тези страшни картини от миналото и от бъдещето? Щяха да се радвам. Бих бил спокоен. Аз съм на стола. Топъл и удобен. Бих мечтал. Целта ми е да намеря начин да се отпусна край океана. Чувствам се добре. И ще измисля нещо, за да сбъдна мечтата си.

Още превратности

Превратността е преобърната мисъл.

Първоначална мисъл: Нямам достатъчно пари. Това е стресираща мисъл. Ако можете да я преобърнете се получава: имам достатъчно пари.

Трябва да намерим три примера защо това може да е вярно. Точно в този момент, когато седя на стола и гледам снимката, имам достатъчно пари. Вярно е, защото съм жив и нахранен. Облечен съм, не съм гол и седя на стол, а не на пода. Имам работа. Имам образование и таланти. Имам достатъчно пари, защото всичко ми е наред.

Когато изследваме мислите си, можем да видим, че светът, в който живеем, е красив. Той е пълен с любов и радост. Ние живеем в изобилна, безгранична и удивителна Вселена.

Най-важното е, че след работа има лекота и радост. Появява се ясното разбиране: животът е изобилен и добър. Винаги. И благодарност изпълва сърцето. А когато човек е щастлив тук и сега, в живота му лесно влиза всичко, което сърцето му пожелае.

„Работата“ премахва основната пречка пред щастието и изпълнението на желанията.

„Работата“ разтваря болката и негативните вярвания.

„Работа“ е едно вълнуващо пътуване към себе си. На това, което съм. И това е магически начин.

Пожелавам ви щастие по този път на себеоткриване!

Байрън Кейти

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *