пн. апр. 29th, 2024

Александър Македонски и неговите срещи с извънземни (видео)

Предполага се, че Александър Велики и неговата армия са се сблъсквали с извънземни, докато са се биели, за да завладеят целия свят.

Поне това се доказва от поредица от благотворителни четения на древни текстове.

Най-известното предполагаемо наблюдение се е случило през 329 г. пр.Хр. През тази година Александър Велики се насочва на изток, за да завладее по-голямата част от известния тогава свят.

В един момент той и армията му се готвели да пресекат река Инд, за да атакуват събраните индийски войници, очакващи пристигането му.

А когато хората на Александър стигнали до реката, те видели нещо невероятно: два „огромни блестящи сребърни щита, бълващи огън по краищата“. Звучи като летящи чинии, нали?

Тогава „двата щита“ започнали да бомбардират армията на Александър. Бойните слонове, конете и хората изпаднали в паника и повечето от тях отказали да прекосят реката, когато видели обекти, които приличали на чинии.

Тогава, колкото и да е странно, двата „летящи щита“ изчезнали в небето толкова бързо, колкото се били появили.

Свидетелите били шокирани от това колко бързо отлетели. Странно, нали? И това не е единственият случай, когато хората на Александър Велики са видели НЛО.

Седем години по-късно, когато Александър заповядва на подопечните си да атакуват венециански град на източното крайбрежие на Средиземно море, те отново стават свидетели на два големи неизвестни обекта, летящи в небето.

Предполага се, че един от тези обекти е изпратил лъч светлина в градската стена и я е превърнал в прах. След това обектите изчезнали толкова бързо, колкото се появили, а хората на Александър се възползвали от разрушената стена, за да проникнат в града и да го превземат с лекота.

Очевидно историците и съвременните наблюдатели смятат и двата предполагаеми случая за доста подозрителни.

Най-вероятно това са апокрифни легенди, създадени през вековете. Но какво, ако това не е така? Ами ако Александър наистина е общувал с извънземни?!

https://listverse.com/2024/03/24/ten-times-historic-people-maybe-saw-aliens/

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *