Експерт от НАСА: Безгоривният двигател, който се разработва, е в противоречие със законите на физиката

Инженерът на НАСА и съосновател на Exodus Propulsion Technologies д-р Чарлз Бюлер твърди, че неговата компания е разработила безгоривно задвижване, което противоречи на законите на физиката.

Според Бюлер този революционен двигател е способен да генерира достатъчно тяга, за да противодейства на гравитацията на Земята, без да изхвърля маса. Това е смело изявление и може да бъде следващата стъпка в развитието на безгоривни двигатели.

Предвид миналото на Бюлер като експерт на НАСА по електростатика, твърденията му привлякоха вниманието на много експерти. Повече от две десетилетия неговият екип изучава концепции за задвижване без гориво, използвайки нов подход, базиран на асиметрията на електростатичното налягане.

На неотдавнашната конференция за алтернативна енергия (APEC) Бюлер представи междинните резултати на своя екип. От 2016 до 2020 г. техните устройства произвеждат само малка част от земната гравитация. Въпреки това, според Бюлер, крайната им цел е да достигнат точката, в която двигателят може да се издигне във въздуха в силата на земната гравитация.

Както при други подобни проекти, екипът на Бюлер отхвърли други алтернативни обяснения за наблюдаваната от тях сила. Според Бюлер безгоривният двигател ще достигне гравитация, равна на земната. Засега не е известно дали тази цел е постигната.

„Това откритие на нова сила е фундаментално в смисъл, че само електрическите полета могат да създадат устойчива сила върху обект и да позволят на центъра на масата на този обект да се движи, без да измества масата“, каза Бюлер пред The ??Debrief.

„Ако го направите правилно, можете да генерирате сили, различни от всичко, което човечеството е правила преди“, добави той. „Именно тази сила ще използваме, за да задвижваме обекти през следващите 1000 години.“

Ако твърденията на Exodus Propulsion Technologies се окажат верни, това ще доведе до пробив в космическите полети. Системата без гориво значително ще намали разходите, ще позволи мисии на дълги разстояния и ще подобри пътуването в космоса.

Заслужава обаче да се отбележи, че подобни изявления са правени и преди. Поддръжниците на квантовото задвижване EmDrive и IVO LTD направиха подобни твърдения, но все още не са постигнали осезаеми резултати.

Съобщението на Exodus Propulsion Technologies вероятно ще се гледа със скептицизъм, докато компанията не успее да демонстрира своята технология в космоса.

 

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *