сб. апр. 27th, 2024

Хитрец от Тексас заработи почти $2 милиона, подслушвайки жена си

Жител на Хюстън дочул разговор на жена си и се обогатил с 1,76 милиона долара

42-годишният Лоудън чул съпругата си да говори за планирано придобиване на компания, купил акции и ги продал след обявяването на сделката. Мъжът казва, че е направил това заради жена си, но тя не го оценила. Резултат – развод и процес.

Мъж от Хюстън, Тексас, призна, че се е обогатил незаконно с 1,76 милиона долара, след като е подслушвал телефонните разговори на съпругата си – и двамата работели от вкъщи на кратко разстояние един от друг, пише Business Insider (BI).

„42-годишният Тайлър Лоудън призна, че е купил хиляди акции на TravelCenters of America преди поглъщането му за 1,3 милиарда долара от британската петролна и газова компания BP през февруари 2023 г.“, цитира вестникът думите на прокурора на САЩ за южния окръг на Тексас Аламдар Хамдани.

 

Изданието, позовавайки се на данни от Комисията за ценни книжа и борси (SEC), пояснява, че съпругата на Лоудън е била топ мениджър в BP, той е чул нейните разговори за планираната сделка и е придобил 46 450 акции без нейно знание. След обявяването на придобиването цената на ценните книжа се повиши с почти 71%, а той ги продава и печели 1,76 милиона долара.

„Тайлър Лоудън се възползва от условията си на дистанционна работа и доверието на съпругата си, за да се възползва от информация, за която знаеше, че е поверителна“, цитира изданието обвинителния акт на комисията.

След като в BP започва разследване за възможно изтичане на информация, Лоудън признава какво е направил на жена си, а тя признава пред ръководството на компанията. Мъжът обяснил постъпката си с това, че не искал тя да работи до късно.

След инцидента жената е уволнена, тя се изнася от съпруга си и няколко месеца по-късно подава молба за развод.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post