сб. апр. 27th, 2024

В света липсват всякакви гаранции за всичко

 

Кратко резюме на мислите на магистъра по космоенергетика Алберто Делгадо.

1. Всички се страхуват. Хората се страхуват, когато започват нещо ново, когато напускат обичайния си кръг, когато поемат рискове. Те се страхуват за близките си, за бизнеса, живота си и т.н. Винаги ще има страх. Може да се намали с опит, практика, признание, пари, талант. Всяко ново начинание ще бъде съпроводено със страх. Трябва да продължите напред чрез страха.

2. Животът съществува, ако има промени в него. Стабилността е илюзорна. Постоянно се променяме външно и вътрешно. Тези процеси са непрекъснати. Минимум промени – остаряваме. Ако човек е разумен, той трябва сам да извърши собствената си промяна.

3. Промените могат да се правят бавно, но без прекъсване. Достатъчно е да правите това редовно. Най-важното е да запазим ритъма. Малко по малко, но със стабилна консистенция. И след известно време отстрани ще изглежда бързо, интензивно, готино и много мощно.

4. Трябва да създавате повече, отколкото консумирате. Всичко трябва да се прави доброволно и с любов. Това е формулата на психичното здраве. Това е единственият начин да се насладите на потреблението. Този процес може да се счита за здравословен умствен метаболизъм.

5. Днес е въплъщение на това, което сте мислили и направили вчера, а утре е това, което правите и мислите днес. Всичко е във вашите ръце, вие сте творец на собствената си съдба.

6. В света няма гаранции. Това е основното правило на Вселената. Всички ваши планове и решения трябва да бъдат прекарани през него.

7. Интернет е пълен със знания, но е трудно да ги откриете сред информационния шум. Изисква концентрация, способност да останеш фокусиран върху дадена задача и да останеш заинтересован. Колкото повече словесен боклук има наоколо, толкова по-трудно е да се направи това. Постоянното пребиваване в интернет потока може да атрофира способността за самоосъзнаване.

8. Страданията съществуват. По принцип ние сами сме си виновни за тях.

9. Радостта и удоволствието са различни понятия. Можеш да изпиташ удоволствие от нещо сладко, чаша вино, цигара, нови ботуши, парфюм и т.н. Но всичко това е далеч от получаване на радост. Природата на удоволствието е мимолетна. Винаги е свързано с последваща липса на удовлетворение от живота. Появяват се скука, пресищане от живота и желание за нова порция. Човек може да се задоволи с малко, но определено трябва да познава радостта.

10. Радостта е състояние на пълно балансирано душевно спокойствие, което се постига чрез освобождаването му от автоматични реакции към различни неприятности.

11. Всеки може да бъде щастлив, но за това трябва да се постарае много.
Щастливият човек трябва да бъде спокоен, уравновесен, добродушен и да притежава умствена дисциплина. Умът му е способен да остане спокоен при всички многобройни обстоятелства, които го заобикалят. Той реагира на инциденти, опитвайки се да намери доброто в тях, например се разболя, но оцеля.

12. Плодовете са предимно алкални храни.
Научно казано, пресните зрели плодове и почти всички зеленчуци предизвикват алкална реакция в организма и спомагат за неутрализирането на излишната киселина в него, докато нишестето, захарта, месните продукти, мазнините, маслата, млечните продукти, напротив, подкиселяват организма.

13. „Моето тяло само знае кое е най-добро за него“ е един от най-коварните капани на ума. Тялото иска да пие, да пуши, да вземе доза лекарства, да яде шоколад и пържени картофи. Вие сте подчинени на ума и тялото, а те са подчинени на навиците и хаотичните импулси на похотта.

14. Храненето влияе както на тялото, така и на ума ни. Подобно на алкохола, който забележимо променя съзнанието ни, притъпява го, някои продукти имат подобен ефект. Може да е по-слабо изразено и често неразбираемо. Храненето може да забави и разфокусира главата, отслабвайки контрола, силата на осъзнаване и яснотата на възприятието. Леко „мъгливото“ състояние се превръща в норма, което позволява на човек да забрави какво всъщност означават лекота и яснота. Храните, които дават най-голяма „свобода“ са пресните зеленчуци и плодове, както и растителните храни и зърнените храни, приготвени по лесен начин с минимум масло, подправки и сол.

15. Парите са зло. Те се нуждаят от минимум, за да стигнат за основни нужди. Тогава ще се освободи енергия за други процеси.

16. Всички сме повече еднакви, отколкото различни. Значението на личната уникалност е силно преувеличено и ни пречи да решим бързо проблемите си. Всички отговори и решения съществуват отдавна и фиксацията върху собствената значимост пречи на човек да преодолее егото си. Това ни пречи да възприемаме реалността около нас без намеса във всички отговори и улики.

17. Зависимост може да се лекува само със 100% отказ. По въпросите на психоенергийните „куки“ няма полутонове. Това правило важи за всички видове зависимости.

18. Няма състояние на вътрешна 100% готовност за промяна. Винаги сме само частично подготвени за обрати и промени. Винаги ще имаме убедителни „но“ и причини да отложим до по-благоприятна ситуация. Безполезно е да чакате недвусмислено вътрешно съгласие, трябва да вземете решение въз основа на факта, че „е време“, вместо да чакате готовност.

19. Животът е книга. Първите му глави са написани от други. И най-често – последващи. Ние сме съставени от вярвания и модели на света около нас. Това са приятели, колеги, родители, хора, които срещате, социалните мрежи. Автоматично усвояваме възгледи, позиции, гледни точки. Същността на нашата личност е събрана от други хора. Всичко това може да се преначертае във всяка посока.

20. Настройте се на факта, че резултатът се получава най-често след определен брой опити.

21. Това, което ви е помогнало на един етап, може да се окаже пречка за достигане на следващия. За да можете да направите драматични промени, трябва да можете да се откажете от това, което ви е помогнало в миналото.

22. Зад зоната на комфорт е зоната на дискомфорт.

23. Без цел човек само съществува, а трябва да живее. За да живеете, трябва да си поставите цели.

24. Мързелът е липса на интерес към живота. Това води до загуба на енергия, липса на грандиозна визия и загуба на перспектива.

25. Трябва да създадете себе си, вместо да се опитвате да намерите себе си. Винаги си тук и сега. И вашият път е това, което е под краката ви в тази конкретна секунда. Трябва да е в съзнание.

26. Алкохолът е зло. Колкото повече го има, толкова по-голямо е злото.

27. Всеки човек има голям потенциал. Трябва да го приложим. Ще носим отговорност за всеки пропуснат талант.

28. Банките трябва да ви плащат. Това е единственото възможно финансово здраве. Ако искате сериозни промени в живота, тогава е много опасно да купувате нещо, за което няма пари (заем). Освен с пари, ние плащаме на банката с нашата безплатна енергия, която може да изразходваме за нашето усъвършенстване.

29. Две способности, които трябва да бъдат овладени възможно най-рано: способността да се напрягаш и способността да се отпускаш. Всяко движение изисква напрежение в даден момент. Ако отидете при него без желание, от нужда, ще изразходвате в пъти повече енергия. Част от него е за самото усилие, останалото е за психически стрес, за вътрешна борба.
Ако сте в състояние да се напрягате доброволно, виждайки това като изключително положителен аспект, количеството изразходвана енергия ще бъде значително намалено. Ще се окаже по-голямо и по-лесно.
Приемането на реалността такава, каквато е, изоставянето на собствените ви очаквания, развързването на вътрешните възли и облекчаването на телесното напрежение е способността да се отпуснете. Алкохолът създава вид на релаксация, настъпва само временно забравяне.

30. Всеки човек, когото срещнете по пътя на живота си, винаги е от голямо значение. Ако мислите, че това е случайно, тогава грешите. Винаги е изпитание.

31. Целият ни живот се състои от въпроси. Трябва да се научите да им отговаряте правилно, като избирате между „Да“ и „Не“. Например кажете да: на знанието, любовта и не: на вашите слабости, страхове и вътрешна поквара.

32. Човекът-Създател се различава от обикновения човек по това, че прави всичко „съвестно“, поставя делата над себе си, разтваряйки егото си в процеса. Той прави това съзнателно и с любов.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *