сб. апр. 27th, 2024

Несладък живот – медици разказват какво ще се случи, ако се откажете от захарта

Захарта е един от популярните продукти и е обичан от мнозина. А това е опасно за здравето.

Хората често злоупотребяват с него. Така според изследванията и статистиката нормата за консумация на захар на година е 9 кг, а средно 39 кг се изяждат от всеки човек.

Лекарите проведоха изследване с ядрено-магнитен резонанс и установиха, че в мозъка, когато ядете захар, същите центрове на удоволствието светят ярко, които светят при лоши навици. Започва активното производство на хормони на удоволствието, което води до почти моментално пристрастяване.

„Ние метем тази захар с колички. Това е отвъд доброто и злото. За съжаление, яденето на захар не е добро за вас. Това е причина номер едно за слепота, причина номер едно за инфаркти и инсулти и т.н.“

На първо място, препоръчват лекарите, трябва да премахнете добавената захар.

„Има така наречената директна захар, когато разбираме, че е в продуктите – това са торти, сладки напитки, кифлички, сладка, чиста захар, сладолед, бонбони. Тоест ние прекрасно разбираме, че е сладко. Но има и индиректна захар – скрита. Да речем кетчуп. Никой не знае колко захар съдържа.“

Лекарите изчислиха количеството добавена сладост – в кетчупа има 7 чаени лъжички захар на 100 г, в диетичен продукт като кисело мляко с добавка – 5 чаени лъжички, в консервирания зелен грах – 4 лъжици захар. Има го и в инстантните каши.

„Премахването на добавената захар означава премахване на всичко това. Но всичко останало може да се остави – плодовете например, където естествено има захар“,

Резултатите от елиминирането на добавената захар ще бъдат забележими в рамките на 9 дни.

„Първо, седмицата на ужасите, когато постоянно искаш нещо, ще свърши. Кръвното налягане също намалява с около 5 mm Hg. Нивото на глюкозата ви естествено ще спадне. Теглото ще намалее с около 1 килограм. И най-важното, обикновената храна ще изглежда по-сладка.

Много хора ядат много захар в младостта си, но това не е толкова лошо, казват лекарите. Все пак младите се движат повече и изгарят тази захар. Ситуацията се променя с възрастта, така че трябва да се откажете от захарта.

Но най-важният резултат ще бъде забележим след 6 месеца.
„Тук настъпват най-значимите промени. Това е минус 7 килограма наднормено тегло средно, с устойчива загуба на тегло. Талията намалява с 6 см, паметта става по-добра. След 6 месеца отказ от захар кръвното налягане стабилно намалява с 10 mmHg. Изкуство. , което води до намаляване на риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания,”

По Daily Mail

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *