ВМРО съди КЕВР за увеличението на цената на водата в София

20160512_103829Евродепутатът Ангел Джамбазки и общинският съветник на ВМРО в София Карлос Контрера подадоха жалба срещу увеличението на цената на водата в столицата.

Представителите на ВМРО още преди месец заплашиха КЕВР, че ако допуснат увеличение на цените на ВиК услугите в София, това ще бъде атакувано в съда.

Подадената жалба иска отмяна на увеличението изцяло. Това е третото по ред съдебно дело, което ВМРО води срещу увеличението на цените на ВиК услугите в София. Последното беше през 2012 г., като оттогава насам цените не са увеличавани.

Според Ангел Джамбазки е нужна силна обществена съпротива срещу произвола на „Софийска вода“, а КЕВР трябва да отговори на редица неудобни въпроси – например защо състоянието на ВиК мрежата не се подобрява, качеството на услугата се влошава, а цените растат.

Карлос Контрера е на мнение, че увеличението на цените е необосновано. КЕВР пак е използвала стъкмистика, за да дотира „Софийска вода“, при това в нарушение на собствените си правила и решения, посочва съветникът.

Представителите на ВМРО са категорични, че търсят широка гражданска подкрепа с цел отмяна на увеличението на цените на водата в София.