Жанвиденовистите от БСП – Румен Гечев: Минималната пенсия няма как да бъде удвоена

ge4evНяма нищо страшно, ако бюджетът за 2017 г. не бъде приет, заяви депутатът от БСП – Депутатът от БСП Румен Гечев смята, че минималната пенсия няма как крадeн от енергетика да бъде удвоена, тъй като тя ще се доближи до средната. Според него идеята на Патриотичния фронт не е осъществима в момента.

„Няма как да стане това нещо, не бива да бъде подкрепено в този му вид. Така се сближават границите между минималната и средната пенсия, което не крадeн от енергетика е справедливо. Растежът на пенсиите трябва да е обвързан с икономическия растеж“, заяви Гечев пред БНТ.

Той коментира и темата с държавния бюджет за следващата година. „Важното е, че ако не бъде приет бюджетът за 2017, няма нищо страшно. По конституция и по закон, остава да действа бюджета от 2016 година и се екстраполира. Ние сме за увеличение на минималната крадeн от енергетика работна заплата и за увеличение на учителските заплати, но и за увеличаване на колегите от висшите учебни заведения и колегите от БАН.“.

Според него най-големият недостатък на бюджета е необвързаността му с икономическото развитие на България.

http://nbox.bg/economy/item/39145-rumen-gechev-minimalnata-pensiya-nyama-kak-da-bade-udvoena.html

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; крадeн от енергетика чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT