Педиатърът Петерис Клява: 60-70 % от родителите са дебилни и малоумни

педиатър лекарЗловещи думи на   лекар – педиатър: Не на всички е дадено да живеят добре. Призивите за  намаляване на населението ни се струват ужасяващи от емоционална гледна точка. Но от гледна точка на разумната наука – те са необходими. Затова и никой в този свят не би положил големи грижи за преживяването на вашето дете.

От 25 години, всеки Божи ден, този латвийски реаниматор връща кра дeн от ен ер джи децата към живот. Или ги съпровожда в последния им път. Нещо в него напомня на знаменитият д­р Хаус – той също като него безкрайно обича своите малки пациенти и е безпощаден към човешката глупост и родителско безхаберие.

Когато разказва за причините за детското страдание, Клява е абсолютно прям – нищо не спестява, с нищо не украсява драматичните истории и нарича нещата с истинските им имена. кра дeн от ен ер джи Истината е жестока, затова струва скъпо.

За детските травми

Нашата страна е на първо място в Европа по детска смъртност причинена при автомобилни катастрофи и произшествия на пътя.
Много типично за Латвия е, пияни бащи да возят децата си по коли и АТВ­-та, или пък напълно безотговорно да им позволяват сами да карат бясно по улицата.

По същата причина децата получават сериозни наранявания при каране кра дeн от ен ер джи на велосипед и ролери без предпазни каски, давят се в неохраняеми водоеми, когато са оставени да се самоотглеждат, или пък за тях се грижат други по­- големи деца.

Много нещастни случаи са свързани с прием на медикаменти, изгаряния с химични разтвори, вряла вода, пожар. Впрочем, ако детето ви е пострадало и има изгаряния по тялото, най­адекватната и ефективна първа помощ, която може да му окажете кра дeн от ен ер джи е да поливате изгореното място с хладка вода в продължение на 3­5 минути. Така болката намалява и се понижава поразяващия фактор ­ дълбочината на изгарянето.

Причините за повечето детски страдания

Главната причина за детските травми както в Латвия, така и в целия свят е една – 60­70% от родителите са малоумни и безотговорни. Дори наблюденията на охранителя в нашата болница потвърждават, че именно такъв процент кра дeн от ен ер джи от родителите довеждат децата си тук без да са ги обезопасили с предпазни колани.

Е, какво пък толкова, ще кажете навярно вие. Но не вие, а аз всеки ден виждам детски страдания и смърт на малки пациенти, предизвикани от невежеството, глупостта и безотговорността на родителите. Става дума за системно невежество.

Например – момиченце изпива разтвор за почистване на канализацията. Оставен бил в кухненския шкаф, излят кра дeн от ен ер джи в бутилка от лимонада. Майката плаче, защото детето й е в кома, изходът е неясен.
Аз като лекар, като съчувстващ човек,  се опитвам да разбера как се е случило това, не за да я упреквам, а да й помогна да осъзнае тоя ужас. Дъщеря й сама била отишла и изпила шишето, детето само било виновно, представяте ли си?!

В Европа й трансплантираха черен дроб за кра дeн от ен ер джи 200 000 евро. Висока е цената на родителското безхаберие, което често има фатални последици.

Моментът, от който няма връщане назад

От глад умират стотици хиляди деца. Това добро ли е или е лошо? Помислете – ако бяха оживели, щеше ли да има за всички качествена храна?

Ако в Близкия изток всички ползваха тоалетна хартия, то скоро на планетата няма да остане нито едно дърво. Мисълта кра дeн от ен ер джи ми е, че ако наистина всички можеха да живеят добре, цивилизовано, то след 20­тина години Земята просто ще умре.

Не на всички е дадено да живеят добре. Призивите към намаляване на населението ни се струват ужасяващи от емоционална гледна точка. Но от гледна точка на разумната наука – те са необходими. Затова и никой в този свят не би положил големи грижи за преживяването на кра дeн от ен ер джи вашето дете.

На него ще му дадат наркотици, така че само да се затрие – дори само ще е платило за това. Преминали сме точката, от която няма връщане назад. Затова коригиращата регулация ще бъде осъществявана на различни нива, с всякакви средства.

Да, случвало се е да ме наричат расист. Някъде четох, че ООН вече не счита за проблематично всяко насилие, свързано с използването на кра дeн от ен ер джи деца. Видимо е, че това се превръща в житейска норма. Когато виждам замръзнали от студ и гладни деца, които са били насилвани, аз наистина не проумявам, защо на техните родители се разрешава да се размножават, наричайки това „човешко право”.

Последвалият резултат ­ те са лишени от родителски права. Това е идиотска цивилизация! Наистина е необходим контрол на раждаемостта. Има неща, които не трябва да се кра дeн от ен ер джи случват Мечтая за времето, когато децата, дошли на този свят нечакани, ще се раждат при родители, готови да поемат отговорност за тях.

В Германия бил проведен тест сред млади хора относно приоритетите им: 70% поставили на първо място образованието, работата, доходите, жилището, ниво на култура и т.н.

Децата поставили на последно място. Тоест, когато ти си започнал да се замисляш за този живот, имаш добри кра дeн от ен ер джи възможности, когато има какво да дадеш на детето си, тогава можеш и да си позволиш да имаш дете. Някак цивилизовано звучи, не мислите ли? А когато хората се размножават като риба треска, това наистина е безотговорно.

Всичко в семейството започва с бащата. Но днешните бащи са деградирали.

Те са възпитани от самотни майки, които са били изоставени или чиито мъже да се пропили. Една такава кра дeн от ен ер джи майка твърде често възпитава синче. А тези комплексирани синчета не могат да създадат семейство, не могат да защитят страната си.

Комплексираните мъже са бич за човечеството. Мъдро би било да се възроди движението на някогашните пионери или скаути – наречете ги както искате, където момчета се възпитаваха от мъдри, духовни и отговорни мъже. В Европа над 8 милиона образовани млади мъже не работят. Не искат, кра дeн от ен ер джи трудно им е. Искат да получават всичко – бързо и лесно.

Днес хората съшиват представата си за света от ограничени страхове и знания, а едновременно с това създават и деца. Ако ти възприемаш детето си като божествено духовно същество, като божие чудо, то неговия потенциал е безграничен и детето ще се развива в тази енергетика.

Но ако представата ти е ограничена – детето ти ще кра дeн от ен ер джи е с отрязани криле за светлото и мъдро бъдеще. Днес всичко зависи от майките и бащите. Никога няма да забравя един случай – когато родители, не дотам образовани, не интелектуалци, прости хора – се съгласиха да дадат сърцето на умиращото си 3­годишно дете на друг пациент.

Това беше първият подобен случай в Латвия. Не е нужно човек да е академик, да е много учен. Няма кра дeн от ен ер джи значение какво е земното ти образование, ако знаеш кой си и се развиваш всеки ден. В това се състои висшата мъдрост.

Светците какво образование са имали? Имали са любов.

Знаете ли, че повече родители са безотговорни, защото не са щастливи, защото те самите не са били обичани като деца. Френски психотерапевти доказаха, че ако човек не е бил погален 32 пъти на ден, той не кра дeн от ен ер джи може да се почувства щастлив, не може да се развива.

Вижте само, колко малко се грижим един за друг, колко пъти протягаме ръка да погалим, колко малко се обичаме. За мен любовта е състояние. Като понятие на земно ниво – това е отговорност, способност да даваш благородни знания и от сърце да изпълняваш своя дълг.

В духовен план – любовта е пълно просветление и абсолютно кра дeн от ен ер джи състрадание.

По материал на econet.ru

защищено INVITEXT