Изродите, които трябва да изтриете завинаги от живота си

хораОт тези „хора“ трябва да се отървете.  Това не е шега – просто трябва на такива хора да кажете  „Не“! Когато изхвърлите от  живота си негативното, вие по този начин освобождавате в него място за нещо хубаво.

Ако сте се обградили  с нещастни хора, които виждат само негативното, тогава и вие  самите няма да сте в  състояние да почувствате вкуса на живота.

Предлагаме ви списък с хората, които ви пречат да бъдете щастливи.

1. Безнадеждно враждебната кралица на скандали

Някои хора (включително и мъже) обичат да устройват истерии  и скандали без никаква очевидна причина. Не им се връзвайте на прищявките. Не се включвайте в скандалите на други хора и не „организирайте“ свои собствени.

И ако и след това някой се опита да ви наложи собствения си негативизъм  и ненужни скандали, просто се обърнете и си тръгнете.

2. „Човекът“, който винаги е недоволен от вас

На някои хора просто е невъзможно да се угоди- няма да  можете да намерите с тях никакви допирни точки,  без значение какво правите. Просто приемете този факт.

Забравете за тях и продължете напред.

3. Песимистът, който денонощно подрязва  крилете на мечтите ви

Спрете да общувате с тези, които се подиграват и осмиват мечтите ви.

Тези хора унищожават  потенциала ви бавно, но сигурно, като гасят вашия  вътрешен пламък с водата на своите отровни коментари и занижени очаквания. Те с удоволствие подрязват крилете на мечтите ви, защото  самите те са безкрили.

4. Манипулаторът

Пазете се от  манипулатори, които налагат  своите виждания по принцип на всеки, като  използват своя негативизъм за да контролират  вашите мисли.

Забележка: Някои хора са способни да кажат и да направят всичко – абсолютно всичко – за да заставят  другите да правят това, което те искат.

Не трябва да приемате такова поведение за  нормално или допустимо.

5. Някое упорито копеле, което счита, че  трябва да се промените

В края на краищата винаги се оказва, че е по-добре да ви мразят за това, което сте, отколкото да ви уважават за това, което не сте.

6. Взискателен приятел, който не прощава вашите грешки

Кого можем да наречем човек на честта? Не този, който не прави грешки, а и такива няма, а този, който ги признава, а след това с всички сили се опитва да ги поправи.

И ако някой постоянно съди за вас по миналото ви, припомня ви  всичките ви грешки и отказва да ви ги прости – защо не направите вашето бъдеще по-добро, като оставите този човек в миналото си?

7. Вътрешният Критик

Да! Не сте  очаквали това? Да-да, най-безпощадният критик, който е заседнал в главата ви.

Безмилостната критика често е свързана с липсата на щастие и обща    неудовлетвореност от себе си – тя като цяло, въобще не ви е нужна.

Всяка сутрин, когато се събудите, спомнете си две- три неща в живота си, които са  успешни.

А заспивайки през нощта изпълвайте ума си с благодарност за всички онези малки неща, които са ви зареждали с  радост през деня.

Послеслов

Когато хората омаловажават мечтите ви, предсказват ви проблеми и неприятности, критикуват ви и не  искат да видят кой сте всъщност, не забравяйте – те ви разказват не за  вас, а  за себе си.

И всичко казано от тях е предизвикано от  собствените им тревоги и притеснения. Просто ги игнорирайте.

Морена Морана

 

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!