Момчетата са станали по-слаби от преди заради пандемията

Ежегодно изследване на физическата подготовка на японските деца показва, че те просто нямат необходимата физическа форма, която са имали преди, и това най-вероятно се дължи на липсата на възможности за спорт, причинена от пандемията COVID-19.

На 24 декември японската спортна агенция публикува резултатите от последното си изследване, което е установило рекордно ниско ниво на физическата подготовка сред момчетата от пети клас, както и втората им година в прогимназията.

От април до юли около 2,01 милиона деца от цяла Япония в тези два класа са участвали в програма, която оценява осем дейности, включително клякания, 20-метрово бягане, скок от място и хвърляне на медицинска топка.

За всеки елемент се давали точки и числата били сумирани за всеки ученик.

Резултатът се оказал катастрофален. Момчетата отбелязали най-ниските резултати от началото на програмата през 2008 г.

Служители на спортната агенция предполагат, че резултатите се дължат на прекаленото пристрастяване на децата към своите смартфони, както и на училищните ограничения поради новия коронавирус.

Пандемията доведе до отмяна на миналогодишното изследване на физическото състояние на децата.

Резултатите за момичетата са се покачвали пет поредни години до 2018 г., но показват спад както през 2019 г., така и през тази година.

По материали на Киодо

Бел. ред.: Интересно какво ли е състоянието на децата в България?

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!