сб. апр. 20th, 2024

Нeбесният хотел на бъдещето Sky Cruise

Летящият хотел Sky Cruise ще може да остава във въздуха няколко години без необходимост от кацане, той е проектиран да приеме 5000 туристи

Тъй като Sky Cruise няма да каца, посетителите на хотела ще се чудят как да стигнат до там.

Всичко е много просто – със самолет, за който има място за кацане на борда на въздушния хотел. Кино зали, театри, игрални зали и дори зала за сватбени церемонии ще бъдат на разположение на пътниците на огромния кораб.

Sky Cruise ще бъде автономен кораб с изкуствен интелект вместо пилот. Той ще бъде оборудван с две дузини двигатели, базирани на ядрен синтез, които ще решат проблема с емисиите на въглероден диоксид в атмосферата. Но засега това е само концепция.

Смята се, че небесният круизен хотел някой ден ще може да се издигне в небето. Малките ядрени реактори, които ще захранват самолети, се очаква да бъдат готови до 2030 г., а Обединеното кралство работи върху малък модулен ядрен реактор (SMR), който се очаква да се присъедини към мрежата през 2029 г., като САЩ инвестират сериозно в комерсиални изследвания на ядрения синтез.

Само с няколко промени в дизайна, синтеза и правилната аеродинамика, Sky Cruise може един ден да излети и да издигне хиляди пътници над облаците.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post