пн. апр. 29th, 2024

Така умират старите лъвове…

Някога лъвът на име Skybed Scar беше кралят на Националния парк Крюгер, Южна Африка. Оттогава минаха години, а някога величественият хищник загуби предишната си сила и остана без семейство.

В най-добрите си години само с рева си можеше да накара стадо животни да замръзнат от страх. Но вече е стар и трудно се движи – разбира, че това е краят. Той не крещи и не се паникьосва, а просто чака следващия момент. Този, която носи мир. Няма повече болка, няма повече глад.

В известен смисъл съдбата на всеки човек прилича на този лъв. Така че отговорете на няколко въпроса:

Гордеете ли се с богатството си? Гордеете ли се с красотата си? Гордеете ли се с авторитета си? Гордеете ли се с постиженията си?

Ще дойде ден, когато нищо от това няма да има никакво значение. Може дори да се сетите за песента на Честър Бенингтън от Linkin Park, „In the end“, чийто припев е, че няма значение в края. Абсолютно нищо.

Един ден и ти като този лъв ще трябва да се изправиш пред края. Точно като този лъв, един ден ще станеш сянка на миналото си. Точно като този лъв, един ден ще се изпариш във времето. Точно като този лъв, един ден ще погледнеш в очите на смъртта и ще я приемеш, защото няма да си толкова силен, колкото преди.

Един ден целият ти живот ще мине пред очите ти. И преди това да се случи, увери се, че този изблик ще те накара да се усмихнеш за добре изживян живот, а не да съжаляваш още повече.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post