сб. апр. 27th, 2024

Пътуване до задгробния свят: Историята на човека, който видя ангели

57-годишният жител на САЩ Дейвид Хензел имаше преживяване, близко до смъртта, което силно му повлия. Той видял небето, създания, които действат като водачи към портите на рая, както и красив бар и мраморен небостъргач. Хензел споделя спомените си пред Daily Star.

Дейвид Хензел помни септември 2015 г. като месец на тежко заболяване. Белодробна инфекция и сепсис го доведоха на ръба на живота и смъртта. Мъжът бил в критично състояние, пулсът му почти спрял и изпаднал в кома. Но както казва Хензел, той не знаел, че е умрял и нищо не разбрал.

По време на двата си месеца в кома мъжът преживява околосмъртен опит. Според него той се озовал на небето и видял красиво, кадифено, меко нощно небе. Небето било без облаци, звезди или нещо друго и нямало начало или край.

След това две същества дошли при човека и станали негови водачи до портите на рая. Вместо перлените порти обаче го отвели до красив бар. В стаята имало много хубави бутилки, но без алкохолни напитки.

След това съществата помолили човека да се изкачи на голяма бяла сграда, която се оказала мраморна. Имала най-красивите мраморни рисунки, които Хензел някога е виждал. Когато ходел, не усещал, че краката му докосват земята. Сякаш се носел във въздуха.

След като Хензел се събудил от комата, той се почувствал като напълно различен човек. Той простил на всички, които някога са му направили нещо лошо и осъзнал същността на религията.

Възстановяването от преживяване близо до смъртта бил дълъг и труден процес за Дейвид Хензел. Той претърпял няколко операции за отстраняване на проблеми, причинени от инфекцията и дългия период от време в кома. Физическото му възстановяване обаче не е единствената промяна в живота му.

След опита си в рая Хензел започва да уважава религията и е уверен, че вече разбира нейната същност. Той също така е простил на всички, които някога са го наранили, и сега се стреми да живее по-пълноценен живот.

За много хора преживяването близо до смъртта е тайнствено явление, което буди интерес и любопитство. Много хора, които са имали подобно преживяване, го описват като преминаване на границите между живота и смъртта, между материалния и духовния свят.

Въпреки това, за някои хора преживяването близо до смъртта може да отбележи началото на нов, по-съзнателен етап от живота. Както при Дейвид Хензел, това преживяване може да помогне на човек да разбере по-добре ценностите си и да уважава повече живота и хората около себе си.

Опитът на Хензел също ни напомня за красотата и мистерията на нашия свят. Независимо дали вярвате в задгробния живот и ангелите или не, можем да се съгласим, че тази история ни кара да се замислим за висшите сили и какво може да ни очаква след смъртта.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post