2024 г. според Нострадамус: нов папа, Хари на трона и война с Китай

 

Изобщо не сме обречени, човечеството има шанс.

Станаха известни предсказанията на Мишел Нострадамус, френски астролог и пророк от 16 век, който неведнъж е плашил човечеството със своите изказвания.

Най-накрая нещо положително, може ли да си отдъхнем?

Затегнете коланите, навлизаме в турбуленция.

Според текста на Нострадамус „Les Prophéties“ („Пророчества“), написан през 1555 г., 2024 г. ще донесе със себе си продължаване на глобалните конфликти, монархически борби и хуманитарни катастрофи.

Въпреки че прогнозите на провансалския фармацевт са неясни, за него се смята, че е предвидил, наред с други неща, възхода на власт на Адолф Хитлер, терористичните атаки от 11 септември и пандемията от COVID-19.

Преди да ви разкажем за следващата година, си струва да си припомним, че гадателят често се заблуждава: например краят на света трябваше да настъпи през 1999 г., а отиващата си 2023 г. трябва да бъде годината на идването на Антихриста.

Разбира се, не остава много до края на годината и Принцът на мрака може да си позволи да развали празниците ни. Но да се надяваме, че времето му все още не е дошло.

Война с Китай

Нострадамус предсказал „битки и морски баталии“ и казал, че „червеният враг ще пребледнее от страх, / внасяйки ужас във Великия [т.е. Тихия] океан.“

Някои коментатори смятат, че „червеният враг“ може да означава Китай.

Звучи потискащо вълнуващо.

Принц Хари става крал

Един пасаж в Пророчествата гласи, че „Кралят на островите“ ще бъде „изгонен със сила“.

Смята се, че Нострадамус е имал предвид Чарлз III и ако вярвате на думата му, то сравнително новият монарх няма да управлява дълго.

Нещо повече, Нострадамус казва, че властта в крайна сметка ще се окаже в ръцете на узурпатор.

Като се има предвид, че принц Уилям е наследник и по никакъв начин не е подходящ за ролята на узурпатор, защо да не очакваме недобронамереност от брат му?

 

И климатична катастрофа

„Сухата земя ще се превърне в пустиня / И ще настъпят големи наводнения“, пише Нострадамус.

Той предсказва и други екстремни климатични явления и дори световен глад. По-точно „нечуван глад, причинен от избухване на чума“.

Нов папа

Според прогнозите на астролога скоро папа Франциск може да има заместник.

„След смъртта на възрастния понтифик / ще бъде избран римлянин на средна възраст / ще кажат за него, че тронът е отслабнал под него / но той ще седи дълго време, пълен с жлъчка“, пише той.

Франциск, който навършва 87 години, имаше здравословни проблеми и наскоро трябваше да пропусне конференцията на ООН за климата поради пневмония и проблеми с дишането.

Е, надяваме се, че сме ви ободрили поне малко.

euronews.com