Не се съмнявайте: Периодично животът ни дава шанс

Порталът на възможността (шансът) обаче се отваря само за кратко време

От време на време Животът ни дава един или друг шанс: ето, влакът стои и има човек, точно този, който ние (както ни се струва) сме търсили цял живот, с когото е едновременно интересно и желано и има повече от достатъчно енергия. Остават максимум 10 минути за окончателно решение.

И тук – има много аргументи в главата ми: ами ако това не е моята опция … но какво да кажем за другите … и това е истинска липса на свобода – да избереш едно нещо (или един човек) … и изведнъж всичко няма да върви както в началото… и ако не е истинска любов… и ако няма достатъчно пари… и ако те изхвърлят от влака на пълна скорост…

Междувременно те чакат и наблюдават, казват, ти искаше, така че хайде … но имаш страх: страхът да не загубиш себе си, да загубиш нещо важно в живота.

И сега остават три минути преди тръгването … половин минута … Влакът е тръгнал, но все още можете да се качите …

Не, чакай, чакай, това е лудост…

Междувременно влакът със „същия  човек“ набра скорост, последният вагон проблесна на линията на хоризонта…

Забелязано е, че порталът на възможността (шанса) се отваря само за кратко време и ако човек стои в нерешителност и не го използва под предлог, че всичко трябва да се претегли, към всичко трябва да се подходи (твърде) разумно, шансът е отнет, вратите са затворени и остава да чакаме следващия .

И така (за много) минава целият живот.

Станали сме твърде благоразумни, твърде пресметливи, забравяйки, че се отваря нова линия на живота извън обичайния начин на живот за нашия ум.