Ако няма Бог и ние сме случаен продукт на еволюцията, тогава какъв е смисълът на живота ни

Хората остават атеисти само защото просто нямат време да мислят за Вселената. Ако ги изпратите в отпуск за една седмица и кажете: донесете доказателства, че Бог съществува и че го няма. Такъв човек ще се върне при вярващите.

В крайна сметка има само 2 възможности: или Бог съществува, или не съществува и тук е трудно да се направи грешка.

През цялата си младост до 30-годишна възраст бях горещ атеист, дори може да се каже войнствен.

Сега, ако дори си помисля за това, че няма Бог, ме е страх, много ме е страх. Хваща ме екзистенциален ужас!

В крайна сметка, ако няма Бог, значи няма ред и случайно сме се появили на света. Но какво правим, как живеем живота си! Никой не знае как да живее правилно, всеки живее някак. Не ни учеха. Защо ходим на работа, за какво ни е всичко това?

На синята топка се втурваме със скорост 39145333 км/ч около Слънцето, и заедно със Слънцето се втурваме някъде в безкрайната тъмна бездна. Това е като дълго падане в черна дупка, но в същото време все още имаме време да се убиваме, ограбваме и мамим един друг!

И така, какъв е смисълът на нашия живот?

Не, ако има Бог, тогава няма да разпознаем веднага смисъла на живота. Но веднага има ред, известно устройство на света, веднага става спокойно, въпреки че пътищата Господни са неразгадаеми, винаги има план, включително и за вашия живот. Вече не сте сами с безкрайното пространство. Винаги можете да помолите Бог Отец, да, да му се помолите. Има прости правила, които са над всеки закон: не убивай, не кради, не прави зло. Животът става лесен и разбираем.

Струва ми се, че атеистите са дълбоко нещастни хора, защото са сами, за тях няма Бог. И ако мислите за всички тези „научни глупости“, за безкрайността на празното студено пространство, за черните дупки, за факта, че човек е само песъчинка, тогава можете да полудеете и да имате черна дупка в сърцето си .

Затова, ако дори си помисля за свят без Бог, се плаша. Теорията за мълчанието на Вселената казва, че ние сме сами, извънземните са просто изобретение на дявола, за да се отвърнат от Бог, когато повярвате, всичко става пределно ясно.

Нашата Земя е част от подреден ред в огромен, смъртоносно студен черен хаос. И няма да стигнем до следващата звезда дори през следващите хиляда години. Следователно, ако няма Бог, тогава няма смисъл. Затова не мога да не вярвам в Бог.

Д.Ш.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!