вт. апр. 23rd, 2024

Не се съмнявайте: Периодично животът ни дава шанс

Порталът на възможността (шансът) обаче се отваря само за кратко време

От време на време Животът ни дава един или друг шанс: ето, влакът стои и има човек, точно този, който ние (както ни се струва) сме търсили цял живот, с когото е едновременно интересно и желано и има повече от достатъчно енергия. Остават максимум 10 минути за окончателно решение.

И тук – има много аргументи в главата ми: ами ако това не е моята опция … но какво да кажем за другите … и това е истинска липса на свобода – да избереш едно нещо (или един човек) … и изведнъж всичко няма да върви както в началото… и ако не е истинска любов… и ако няма достатъчно пари… и ако те изхвърлят от влака на пълна скорост…

Междувременно те чакат и наблюдават, казват, ти искаше, така че хайде … но имаш страх: страхът да не загубиш себе си, да загубиш нещо важно в живота.

И сега остават три минути преди тръгването … половин минута … Влакът е тръгнал, но все още можете да се качите …

Не, чакай, чакай, това е лудост…

Междувременно влакът със „същия  човек“ набра скорост, последният вагон проблесна на линията на хоризонта…

Забелязано е, че порталът на възможността (шанса) се отваря само за кратко време и ако човек стои в нерешителност и не го използва под предлог, че всичко трябва да се претегли, към всичко трябва да се подходи (твърде) разумно, шансът е отнет, вратите са затворени и остава да чакаме следващия .

И така (за много) минава целият живот.

Станали сме твърде благоразумни, твърде пресметливи, забравяйки, че се отваря нова линия на живота извън обичайния начин на живот за нашия ум.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post