ср. апр. 24th, 2024

Болно от рак британско момиче получи правото на криогенно замразяване

vqx_otbqoqw

Във Великобритания 14 -годишно  момиче, болно от рак, посмъртно спечели правото на  криогенно замразяване на тялото си. Това решение на Върховния съд на Лондон бе наречено историческо.

Ученичката обявила желанието си малко преди своята смърт. Тя решила да се обърне към съда, защото родителите й не могли да се споразумеят по този въпрос: майката поддържала момичето, а  бащата бил категорично против.

„Аз съм само на 14 години и  не искам да умирам, но знам, че това е неизбежно. Смятам, че криогенното замразяване ще ми даде шанс да се излекувам  и да се върна към живота, макар, че   това може да се случи стотици години по-късно. Аз не искам да бъда погребана под земята.

Искам да живея дълго и се надявам, че в бъдеще ще се появи лек за болестта ми. Искам  да имам тази  възможност. Това е моята воля, „- пише момичето, обръщайки се към Върховния съд.

Съдия посетил тийнейджърката в болницата. Той  бил трогнат от нейната  увереността и се  убедил, че това е съзнателно и обмислено решение от нейна страна. Процедурата ще струва на семейството около 50 хиляди долара, пише в петък Sky News.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post