чт. апр. 25th, 2024

Езотерика: Необикновен метод за възвръщане на изгубената енергия

2125258_original

Може би сте забелязали, че с възрастта  вътрешният ви запас от  енергия става все по-малък и е все по-трудно да се възстановява докрай. Смята се, че това е съвсем естествено. Но дали   наистина е така? Може би има  универсален инструмент, който ще ви помогне отново да се почувствате пълни с енергия?

Спортуване, контрастен душ, промяна на начина на хранене – най-вероятно, вече сте опитвали различни начини, за да си възвърнете тонуса, но те не винаги дават желания ефект, а време и дисциплина не винаги има достатъчно.

Има един много лесен и приятен начин да изпитате прилив на енергия.

Силата на Спомените

Всеки има свой набор от спомени с най-ярките и най-приятните моменти от живота. Някои са се появили по време на ранната детска възраст, а с други сме попълнили  колекцията си наскоро. Те имат нещо общо- това особено състояние,  което изпитваме, когато си спомняме нещо хубаво и приятно.

За да разберете по-добре това, опитайте се да извлечете от  паметта си ярък момент от живота си. Почувствайте как тялото ви започва да се отпуска и  възниква усещане за прилив на сили.

Каква е причината тези спомени да имат способността да ни зареждат с енергия и как да получим от тях максимум енергия?

От дробното към цялото

Съзнанието е една сложна система, която поддържа достъп до вътрешните ресурси и опита. В нея хитро са  организирани всякакви  „съкровища“, „скрити“ са  не само талантите и уменията ни, но и ключовете за възстановяване на изгубената енергия.

Ние подхранваме приятните спомени, за  да не губят силата и яркостта си, но така изразходваме част от нашите енергийни ресурси. Получава се, че във всеки приятен спомен се крие определено количество енергия, което можем да грабнем в  момента.

Това е като да  се разпределят запасите из цялата къща – само си представете колко вътрешна сила ще си  възвърнете, след като  отново съберете всичките запаси заедно!

Време е за вълшебства

Намерете място, където никой няма да ви пречи. Можете да се настаните на фотьойла  или дори да легнете. Вслушайте се в тялото си,  отпуснете се, освободете се от напрежението.

Изберете си  един от вашите най-ярки и приятни спомени. Представете си, че потъвате  в този щастлив момент,  фокусирайте се  върху детайлите на това, което чувствате, това, което чувате, на какво мирише около вас, какви цветове ви заобикалят?

Когато почувствате  цялата тази гама от емоции, свързани със спомена, поемете дълбоко дъх. Почувствайте как с вдишването се  връща у вас това  количество енергия, с която е изпълнен този момент. Цялата сила, всички приятни емоции и усещания напускат спомена и  ви изпълват от пръстите до краищата на косата. След като напълно „изсмучете“ ресурсите на момента, отворете  очи.

С всеки спомен процесът на възстановяване на енергията ще се получава все по-лесно. Скоро ще бъдете в състояние да правите това упражнение в  кратката почивка по време на работа или докато чакате полета си на летището.

Тази техника ще ви помогне не само да попълвате запасите си с енергия, но и да започнете да чувствате по-добре себе си и света. Паметта се активира и ще  започне да ви дава нови източници на възстановяване.

Всичко това оказва положително влияние върху общото самочувствие  и здраве, ще ви помогне да подобрите многократно своята  производителност. Ще ви бъде по-лесно да общувате с хората, а дреболиите няма да ви вадят от равновесие.

Доверете се на подсъзнанието и да започнете да практикувате!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post