пн. апр. 29th, 2024

Когато вече никой и нищо не може да ви помогне…

Един ден, ако имате невероятен късмет, ще се изправите пред пълен срив на целия си обичаен живот, всичките си амбиции, цели, желания и надежди.

Всичките ви постижения ще се обезценят и всичко познато ще започне да се топи пред очите ви.

Вашето помпозно его ще се спука и за първи път ще осъзнае своята безполезност и неспособност да влияе, управлява, контролира нещо.

Ще бъдете поставени на колене и ще бъдете притиснати в ъгъла. Ще има повече тъмнина, отколкото светлина. Безсилието е по-голямо от силата. Ще почувствате, че сте в задънена улица и на ръба на пропаст.

Ще бъде болезнено, страшно, самотно и тъмно. Никой и нищо вече не може да ви помогне. И нищо от обичайното вече няма да работи.

И най-важното е, че ще усетите дъха на смъртта върху себе си.

И ако само не се уплашите, неистово не се вкопчите в остатъците от познатото, не отстъпвайте назад.
И ако само имате достатъчно мъдрост, смелост, пълно отдаване и доверие, за да погледнете в очите този див страх, мрак и безсилие и смело да преминете през тях, тогава ще излезете на другия край, но вече напълно различен – прероден в Бог, в Духа, в Истинския Аз.

И вие ясно ще осъзнавате, че през цялото това време сте били водени там и просто ви е липсвала мъдростта, доверието и вярата, за да се предадете напълно и да се подчините на тази сила.

И дори да се окажете застанали върху руините на миналото и върху изгорялата земя на настоящето, няма да съжалявате и на йота.

Напротив, някаква тиха, постоянно присъстваща радост, мир и най-важното, безгранична любов и благодарност за всичко, което е преминато, освободено, изгубено ще зацарува в сърцето ви, защото именно това ви позволи да намерите , сега, истинското, реалното милиони пъти по-голямо от илюзорното загубено.

И само Бог и Неговата милост ще останат в сърцето. И сега по-нататъшният ви път ще бъде с Него, в Него, чрез Него и ще знаете, че никога не сте сами – нито тогава, нито сега.

Просто преди сте били твърде заети със себе си и сте преследвали желанията си, за да видите с каква любов и търпение Той ви е насочвал към Себе Си.

И сега, когато Го намерихте в сърцето си, вече не можете (и не искате) да откъснете поглед от Него.

Следователно, ако един ден имате невероятен късмет, ще загубите абсолютно всичко, но ще намерите много повече. Всичко.

Поне това ви пожелавам от все сърце.
Edward Tarashchansky

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post