Всъщност знаете ли какво е грях?

ea260823Повечето от вашите грехове, всъщност не са никакви грехове. Може би сте направили някои грешки, но това не са грехове. Според моето възприятие за живота  думата „грях“ не съществува.

Ще се изненадате да научите, че коренът на думата „грях“ означава „забравяне“. Именно такова значение трябва да има тази дума. Вие не сте осъзнавали, вие сте забравили, вие сте направили грешка.

Идеята за греха е  създадена кра дeн от ен ер джи от свещениците, за да ви потискат, да ви подчиняват, да ви унижават, да унищожават чувството ви за достойнство. Но ако сте забравили нещо – това се възприема с разбиране.

Можете да правите нещо, без да осъзнавате какво правите; по-късно ще разберете, че сте направили нещо нередно. Значи е по-добре да не ходите при  свещеника, а при човека, с който сте се държали зле.

И защо кра дeн от ен ер джи свещеник? И къде е Бог? Вие трябва да отидете и да поискате прошка от лицето, което по някакъв начин сте обидили. Тогава това ще е прекрасно, тогава това ще помага на хората.

Ошо. От робство към свобода

Ошо е доста интересен и оригинален мислител, творбите му понякога ни карат да ги четем със  симпатия, а понякога – точно обратното (например, неговите писания за Хитлер). Но кра дeн от ен ер джи такива чувства възникват само в началния етап на развитие на човешкото съзнание, когато няма  разбиране, че всеки има право на свое мнение, каквото и да е то (аз сега нямам такива чувства). Както и да е, независимо от чувствата, които предизвикват произведенията на Ошо, те винаги ни карат  да се замислим, да осъзнаваме и да видим нещата от друг ъгъл.

Не случайно пиша конкретно за кра дeн от ен ер джи греха. И не случайно се натъкнах на  Ошо. В края на краищата, много от нас са наясно, че случайностите не са случайни. В противен случай, как да живеем в свят, където нищо не е определено?

За да  разбере дали греховете могат да се отмиват, човек трябва първо да разбере: какво е това грях? Грешката винаги може да се поправи, но никога не може да се кра дeн от ен ер джи отмие. А да се поправи може само тогава, когато сте наясно и сте разбрали, че сте направили грешка ..

Осъзнаването е Разкаяние.  
 
Защо е измислена думата грях, който могат да опростят само хората, които работят в църквата? Отговорът е  описан в творбите  на Ошо.

Възможно ли е да се измият греховете? Възможно ли е  църквата да ви ги опрости? Уверявам ви, че ако кра дeн от ен ер джи няма осъзнаване това е невъзможно. За да разберете това по-дълбоко, замислете се: не е ли прекалено просто това за тези хора, които умишлено вършат грехове?

Също така  имам един въпрос: Какво е първороден грях? И защо те толкова упорито клеймят всеки, появил се на света? Доколкото знам от християнството – това е грях, който всеки носи заради простъпките на  първите прародители, Адам и Ева. Значи кра дeн от ен ер джи се получава нещо като Неподчинение. Но дали е така?

Ако бях написал тези неща през Средновековието, вероятно вече щях да бъда  изгорена на клада като еретик. Така че ако ние продължим разговора, ако потърсите информация за 7-те смъртни гряха, няма да намерите термин Неподчинение.

Но затова в челните редици ще намерите нещо, което наистина може да се нарече първороден грях, който е винаги с нас. кра дeн от ен ер джи Това е Гордостта. Защо е първороден и винаги е с нас? Отговорът на този въпрос може да бъде също  въпрос: защо сме тук (в материалния свят)?

Според ведическата култура, ние сме тук, защото не сме искали да служим на Твореца в духовния свят, и сме поискали да бъдем самите ние Богове. В резултат на това, според  свободата на избора, Творецът ни е дал тази възможност. кра дeн от ен ер джи Но имайте предвид, че дори и този Първороден, така наречен Грях, може и трябва да се поправи.

Да, между другото, аз съм чувала често: „Децата са отговорни за греховете на родителите си.“ Не вярвайте. Всеки е отговорен само за своите грехове, според Закона на Карма. А този израз се появява само  защото живеейки с родителите си, децата започват да ги копират и по този начин кра дeн от ен ер джи да  възпроизвеждат тяхното грешно поведение, като така  създават грехове, подобни на тези на родителите си. Но те са отговорни в крайна сметка, само за тях, а не за родителските.

Пожелавам на всички хора осъзнатост и вникване дори и по въпросите на вярата. С цел да  вярвате в нещо, винаги го пропускайте през себе си, през вашето съзнание. В противен случай, ако вярвате сляпо, ще зависите  кра дeн от ен ер джи от човека, който ви  води към такава вяра. И ако той също е сляп, ако  падне в дупка – ще паднете след него.

Вярата в нещо се усилва, ако наистина  виждате, че това работи и може да се обясни. Когато виждате ясно – не можете да сгрешите.

И моят съвет към вас: не се опитвайте, след като разберете този текст, да говорите за това с кра дeн от ен ер джи твърде религиозни хора; нищо друго освен агресия, няма да срещнете. За тях това ще бъде като висша математика за ученик в 9 клас.

Оксана Клаус

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Tри Знака на Зодиака, без които нашият Свят би бил по-добър!

Веднага правим една много важна уговорка: ние не поставяме под общ знаменател всички представители на тези зодиакални знаци. Но кра дeн от ен ер джи ако говорим като цяло, това са знаците на зодиака, без които…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT