Езотерика: Защо сте привлекли точно този мъж/точно тази жена? Защото:

iАко не можете да постигнете спокойствие, в процеса на „помагане“ най-вероятно ще ви застигат всякакви видове емоции, и е малко вероятно да са положителни. И тогава вместо релаксиращ разговор ще се случи нападение, а то предизвиква мигновена защита на всяка цена (без значение кой е прав – защото егото не спи) и кръгът се затваря. Докато не избухне експлозия …

Не преставам да се изумявам кра дeн от ен ер джи от това как всичко е изключително подредено в този свят. Всичко е на мястото си, всичко има значение. Ето, например, колко добре работи някакъв невидим механизъм, който събира двойки от противоположен пол за по-нататъшен съвместен живот.

Добре познавам едно семейство. ТОЙ е строг, дори малко деспотичен, обича правилата и реда, очевиден перфекционист. ТОЙ обича да обсъжда недостатъците на другите, да осъжда, да уличава, да разобличава. кра дeн от ен ер джи Винаги с добри подбуди, разбира се (макар че това никой не иска от него).

И На първо място прави това със своята съпруга. Тя вече е наясно със себе си , дори и от гледна точка на работата, която да върши. Но, важното е, че ТЯ не може да търпи критика, никакъв дори и малък намек за нейното несъвършенство. По мое мнение, такъв намек може кра дeн от ен ер джи да струва на семейния бюджет не една счупена чиния.

Ето как се е получило: любителят да критикува е срещнал човек, който на всяка порция от критики, отговаря с удар. Това означава, че този негов лош навик у него по такъв начин се блокира. А от другата страна: твърде уязвимата дама получава партньор в живота, който методично я вкарва в плен по отношение на чувствителността към кра дeн от ен ер джи мнението на другите. ТОЙ се учи да не съди, а ТЯ –  да не бъде уязвима. ТОЙ се отучва да бъде перфекционист, а ТЯ се учи да следва правилата.

По мое мнение, това е добре. Законът за кармата работи неумолимо.

В една от своите книги на Екхарт Толе казва „… взаимоотношенията не са предназначени да ви направят щастливи и да ви помагат да се реализирате. кра дeн от ен ер джи Ако упорствате в търсене на спасение чрез връзка, ще бъде разочарован отново и отново. Но ако разберете, че връзката се дава за осъзнаване … тя наистина ще ви даде спасение“.

Някой може да се засегне – ама как така- защо да създавам една връзка и да не очаквам да бъда щастлив в нея? Не очаквайте щастие под формата на потребление – за нуждите на вашето кра дeн от ен ер джи его. В противен случай партньорът винаги ще ви помага, и по-скоро – несъзнателно (обикновено по много неприятен начин), да се отървете от влиянието на егото. Така че щастието е нещо по-различно.

В такива ситуации, животът дава няколко, по мое мнение, важни подсказки.

На първо място, партньорът обикновено е прав (в действителност), дори и ако той не го разбира. Обикновено е трудно да се признае, особено кра дeн от ен ер джи при разгорещяване. Партньорът може да не е прав формално, което може също да доведе до сериозни проблеми (или да не се решават текущите), но това е отделен въпрос. Ако се върнем към примера можем да кажем, тя е – права. Защото е безполезно да се ровим в недостатъците на другите хора. А и той, като цяло, също е прав. Основният проблем на двамата е формата кра дeн от ен ер джи на изразяване.

На второ място, за да се постигне напредък в отношенията, а и във всяка област на живота, вие трябва да започнете със себе си. И, като цяло, със себе си и да завършите. Съпругът трябва да спре критиката, съпругата му – да преодолее своята уязвимост. Едва ли би било правилно да се действа така: „Нека първо започва да се променя той, а после кра дeн от ен ер джи ще видим.“

По-нататък. Започвайки със себе си трябва да „включите“ осъзнаването. Опитайте се да бъдете наясно с емоциите си, които стоят зад това или онова действие, или зад тази или онази фраза. Това ще позволи да „осветите“ различен вид лоши тенденции: желанието винаги да бъдете прав, желание да сте винаги пред партньора, желанието да се манипулира партньора, и така нататък. В случая реакцията на съпругата кра дeн от ен ер джи позволява на мъжа да осъзнае навика си да критикува. Така че можете просто да вслушате в това, което се случва и да не се съпротивлявате.

Друг намек. Ключът към развитие е приемането на всяка ситуация. С живота като цяло борбата е безсмислена: ако искате да критикувате – приемете за начало своята съпруга, на която вие, между другото, някога сте се се признавали в различни видове кра дeн от ен ер джи висши чувства, приемете я с всичките и недостатъци. Никой не е съвършен.

Погледнете я нея: боли я от нечие мнение – научете се да приемате себе си с всичките си недостатъци (не само партньорът не е съвършен, но и вие лично – също). И така нататък. Приемане на ситуацията не трябва да се бърка с такова опасно нещо, като потискане на емоциите.

Научете се да кра дeн от ен ер джи приемате ситуацията, тоест да постигате вътрешен мир, можете да се опитате да помогнете на партньора – да стане по-добър в някои аспекти. При условие, че той иска!

Ако не можете да постигнете спокойствие, в процеса на „помагане“ най-вероятно ще ви застигат всякакви видове емоции, и е малко вероятно да са положителни. И тогава вместо релаксиращ разговор ще се получи нападение, а то предизвиква защита на кра дeн от ен ер джи всяка цена (без значение кой е прав – защото егото не спи) и кръгът се затваря. Докато не избухне експлозия ..

М.Ст.

защищено INVITEXT