Езотерика: Нашите зли мисли и зли думи постепенно ни убиват

23030Злословието и зломислието са в пряка връзка с осъждането. Всеки може да има мнение и преценка за един човек. Това е негово право. Но всеки човек има правото да бъде такъв, какъвто е.

Не съдете, за да не бъдете съдени

Иисус Христос е казал: „Не съдете‚ за да не бъдете съдени; защото с какъвто съд съдите‚ с такъв ще бъдете съдени; и с каквато мярка кра дeн от ен ер джи мерите‚ с такава ще ви се отмери. А защо гледаш сламката в окото на брат си‚ пък гредата в своето око не усещаш? Или‚ пък ще кажеш брату си: чакай‚ да извадя сламката от окото ти‚ а пък на‚ в твоето око има греда! Лицемерецо‚ извади първом гредата от окото си‚ и тогава ще видиш‚ как да извадиш сламката от окото на брат си“ (Мат. кра дeн от ен ер джи 7:1-5).

Осъждането  е производно на горделивост, егоизъм. Осъждането  винаги е насочено от върха надолу, което означава, че вие сте поставили себе си над другия. С какво право? Вие искате да стане по-добър? Намерението е добро, а начинът на изразяване – не.

Колкото по-високо се издигате в своето самомнение, толкова по- тежко и болезнено ще паднете. Особено, ако сте човек нравствен и съвестен. Вие  действате срещу кра дeн от ен ер джи своята духовна програма, унищожавате я, а отломките й болезнена раняват душата. Как  да  живеете с това? Сега осъждате вече и себе си? Ето това е  ефектът на бумеранга.

Някои хора осъждат  наркомани и престъпници, други – хомосексуалисти, а трети –  цели народи и държави. По времето на комунизма ни учеха да осъждаме „загниващия капитализъм“ – и къде сме сега с нашата икономика?!

Всяка мисъл работи кра дeн от ен ер джи за нас. Само позитивната вдъхновява, а  отрицателната – опустошава. Осъждането на подсъзнателно ниво  действа бавно, но сигурно, създавайки неизлечими болест – онкология, алкохолизъм, наркомания.

Спрете да осъждате хора, водещи неправеден начин на живот: Първо, вие не знаете основните причини за поведението им, а от друга страна, за тази цел има съответни органи в държавата.

Разделянето на хората на добри и лоши се случва само в кра дeн от ен ер джи нашето въображение:

И така – до безкрайност.

Ако ви е дадено едно нещо, на някой друг е дадено друго – на някой ум, на друг красота или доброта. Използвайте това за благото на другите и за свое удоволствие.

Ние за известно време попадаме  в този свят, който е изграден в съответствие със законите на Вселената. Всеки има свое предназначение. Осъждайки ролята,  изпълнявана от другите,  ние кра дeн от ен ер джи се противопоставяме на замисъла на Вселената. За това се  проваляме, нараняваме, боледуваме – това са начини да се блокира създаваната от нас програма за разрушение.

Не се опитвайте да промените света. Работете по-добре над себе си: над своите мисли и чувства. Разберете, че Вселената е хармонична и справедлива. Справедливост и хармония няма да има в душата ви, ако  проявявате агресия под формата на осъждане и кра дeн от ен ер джи критика. Разберете истинските причини за това, което ви притеснява във вашия свят, какво  ви пречи да се наслаждавате на живота си.

Например, трима приятели от детството в зряла възраст се сблъскват с един и същ проблем – бедност. Единият намалява разходите си, ограничава своите нужди, таи гняв към всеки и всичко, и култивира  самосъжаление и възмущение от несправедливостта на живота.

Другият също намалява разходите, но кра дeн от ен ер джи нуждите си удовлетворява сам (с шиене на модни дрехи, с правене на мебели, ремонти) и взаимопомощ.

Третият не се справил  с теста и  намерил утеха в дрогата.
Всеки направил  своя избор, създал свой собствен свят. Според своите сили и въображение. Всеки носи кръста си, и служи като пример за другите – за някои е положителен, за други отрицателен. Ние всички се учим от грешките, собствените кра дeн от ен ер джи си и на другите.

Един човек  може да бъде ненадежден партньор за мен в бизнеса и в същото време отличен треньор в моя процес на самоусъвършенстване:

неговата неорганизираност  развива вниманието ми към детайлите;
неговата неангажираност стимулира моите изисквания;
неговата нечестност затяга моя контрол;
неговото предателство ме учи по-добре да разбирам хората.

Аз ще му простя всичко, но и задължително ще се простя с него. Ще кра дeн от ен ер джи му простя за това, че ми е помогнал да стана самодостатъчен, че е засилил вътрешната ми служба за безопасност. И ще му кажа сбогом защото здравият разум и инстинкт за самосъхранение не позволяват  неопределено време да топля на гърдите си змия. При такива  партньори никакъв конкурент не е страшен!

Но  няма да му отмъщавам. Защото е казано: „За мен – отмъщение, и Аз ще отвърна.“ кра дeн от ен ер джи А хората казват: „Бог ще е съдия.“ И ние сега   разбираме това така: създавайки със своята дейност поле с вибрации на ненадеждност и измама, човек привлича към себе си мошеници и измамници. Кой ще надделее  – не е нашата история.   Неведоми са пътищата Господни. Вселената е справедлива и хармонична.

защищено INVITEXT