Черен дроб: Психосоматика на гнева, горчивината и раздразнението

liver-1Тъй като черният дроб изпълнява функцията на усвояване на хранителните вещества от кръвта, можем да кажем, че това важи и за емоциите. В традиционната китайска акупунктура черният дроб крадeн от енергетика се асоциира с гнева.

Затова може да се каже, че черният дроб в буквалния смисъл  ни дава живот,  той го поддържа. Цялата кръв от стомаха и червата преминава през черния дроб, което осигурява пълно и правилно усвояване на хранителните вещества.

Черният дроб поглъща и трупа мазнини и протеини, а също крадeн от енергетика така помага да се поддържа нивото на кръвната захар. Той играе важна роля за неутрализирането на токсините, които навлизат в организма през храносмилателната система, и следователно е важен за имунната система.

Черният дроб може да възстановява и собствената си тъкан.

Тъй като черният дроб изпълнява функцията на усвояване на хранителните крадeн от енергетика вещества от кръвта, можем да кажем, че това важи и за емоциите. В традиционната китайска акупунктура черният дроб се асоциира с гнева, това означава, че той поглъща тази емоция, като по този начин поддържа  нашия емоционален баланс.

Ако той не изпълняваше тази функция, човек много бързо би се изтощавал и крадeн от енергетика щеше да се  депресира също толкова бързо. От друга страна,  черният дроб е склад на хранителни вещества, но в него ще се  натрупва и гняв, като ни причинява вреди в случай, че ние признаваме съществуването му  или не се освободим от него.

Гняв, насочен срещу самите нас, може да доведе до депресия, а  с усилването  му черният дроб става вял крадeн от енергетика и започва да работи зле.

Този орган  неутрализира отровите в организма, поддържайки  нашето здраве и жизненост. Но той може да се превърне и в склад на вредните аспекти на живота ни, защото ние не винаги изразяваме или не се освобождаваме от  негодувание и горчиви мисли и чувства.

Ролята на черния крадeн от енергетика дроб в имунната система подчертава колко  силно негативните мисли и чувства, са свързани със състоянието на здравето ни.

Заедно с натрупването на гняв и горчивина, в черния дроб започва да се  увеличава напрежението, и той вече не може да работи с пълен капацитет. Това се  отразява и на кръвта, и крадeн от енергетика на имунитета, и, следователно, на  нашата способност да се борим с инфекциите.

Черният дроб  до голяма степен е отговорен и за поведението ни, което е свързано с пристрастявания, като например зависимост от храна,  алкохол и наркотици, защото премахва токсините от кръвта, бори се с излишната мазнина и следи за постъпването крадeн от енергетика на захар. В него се чувства емоционалното напрежение, на което му е необходимо да получи достъп чрез удовлетворяване на навиците.

Това напрежение може да се дължи на  гняв и обида (към света или към конкретни хора). Често токсините, постъпващи  в организма в резултат на лоши навици, ни помагат да се  крадeн от енергетика скрием от гнева и разочарование, яростта, безпомощността и враждебността към себе си, от болка, алчност и жажда за власт, които също така ни тровят.

Получавайки  токсини отвън, ние  можем да не признаем това, което е вътре в нас.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; крадeн от енергетика чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT