пт. апр. 19th, 2024

Езотерика: Когато помните, забравяйте. Не си спомняйте, не се връщайте. Продължете напред.

butterflyhands-2015-Oct26Когато помните, забравяйте. Не си спомняйте, не се връщайте. Продължете напред. Това е основата на „философията“ на живота – тук и сега, винаги в настоящето, като се освобождавате. Толкова е лесно! Но е толкова трудно, просто защото ние сме свикнали да се „захващаме“ и се страхуваме да загубим.
Освобождавайте се … Освобождавайте се от всеки един миг, веднага след като той отмине. Не се опитвайте да го удължавате, това е  невъзможно; този миг е  изчезнал, той няма да се задържи,  няма да се повтори никога повече. Освобождавайте се от ситуации, хора, емоции …

На вашата длан е кацнала красива пеперуда,  наслаждавайте се на този  миг,  възхищавайте й се,  докато е с  вас, не свивайте пръстите си за да задържите това създание в ръката си, освободете го веднага след като  поиска да лети … И така с всеки един миг. И без значение колко ви се  иска да запазите нещо или някого – освободете го. Трудно ви е, сложно, боли, тъжно, страшно – все едно. Освобождавайте се от всичко и всеки, винаги.

Когато помните, забравяйте. Не си спомняйте, не се връщайте. Продължете напред. Това е основата на „философията“ на живота – тук и сега, винаги в настоящето, като се освобождавате. Толкова е лесно! Но е толкова трудно, просто защото ние сме свикнали да се „захващаме“ и се страхуваме да загубим.

Новият миг ви носи нова радост, нова възможност, нови открития … Миналото винаги е мъртво, бъдещето е илюзия, само сега – е Живот.

Благодарете на ситуациите, благодарете на хората, чийто живот   се е докоснал до вашия живот.  И навреме и  с лекота се освобождавайте.

Когато питам моя приятел: „Не се ли страхуваш да загубиш?“, той казва:  „Аз нямам нищо, аз няма какво да губя и не ме е страх.“ Да, нямаме какво да губим. Всички ние нямаме нищо, никой, и това е неизменно; просто осъзнайте това. Това, което ни се дава, тези, с които се срещаме – са дарове от живота, дарове, както искате ги  наричайте, но то не е наше, то е  временно, така че с радост и благодарност приемайте всичко и лесно освобождавайте.

Опитайте. Това е  толкова лесно …

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post