чт. апр. 18th, 2024

Колкото по-малко щастлив е един човек, толкова повече спи

content_zhizn__econet_ru

Познавате ли поне един успешен и щастлив човек, който спи до обяд? Повечето хора, които са пълни с творческа енергия и ентусиазъм, се стремят да спят по-малко, тъй като бодърствуването им  доставя много повече щастие, отколкото съня.

А колкото по-малко е щастлив един човек, толкова повече той спи, като по този начин избягва неприятната за него реалност.

Спазвайки определен дневен режим, ние можем да смекчим ударите на съдбата, тъй като ако се подчиняваме на естествените ритми, ние развиваме своята духовна сила. Придобивайки тази сила, ние спокойно ще  преодолеем всички подготвени ни от съдбата уроци, запазвайки позитивно настроение и не губейки усещането за щастие.

След като опитате поне за една седмица да живеете в хармония с природата, най-вероятно ще забележите следните промени:

Ще започнете да спите по-малко

Ще се почувствате много по-енергични, с  всеки изминал ден ще имате все по-голямо  усещане за щастие, ще започнете по-ефективно да планирате деня си, ще ставате все по-работоспособни,  ще се повиши вашият имунитет, всеки ден ще  чувствате все по-голям  прилив на творческа енергия.

В  полунощ Слънцето е в  най-ниското си положение, така че в този момент трябва да сме в състояние на  максимално спокойствие. Ето защо, най-доброто време за сън е  от 21:00 до 03:00 часа, въпреки че е възможно да се спи и от 22:00 до 04:00 и от 20:00 до 02:00 часа.

Умът и разумът  най-активно си почиват  от 21:00 до 23:00 часа

Ето защо, ако не заспите към 22 часа, у вас ще страдат функциите на ума и интелекта. У тези, които редовно си лягат по-късно от 23.00 часа, постепенно се влошават умствени способности. Намаляването  на интелектуалната енергия не става незабавно, така че никой не може да  направи паралел между сън и умствено изтощение. Ако човек не спи между 23:00 и 01:00 часа, у него  страда активността  на жизнената сила, циркулираща в организма.

Като следствие на разстройство на функционирането на жизнената дейност,  се появяват нарушения в  нервната и мускулната система. Симптомите на намаляване на жизнеността: слабост, песимизъм, вялост, загуба на апетит, тежест в тялото, психическа и физическа слабост.

Ако човек не спи от 1  до 3 часа сутринта, започва да страда  емоционалната му сила. Резултатът е прекомерна раздразнителност, агресивност, антагонизъм.

Ако човек действа под силно нервно напрежение, той трябва да спи 7 часа и да става в 4-5 часа, или дори да спи  8 часа и да става в 5-6 часа сутринта.

Ако човек продължава да не обръща внимание на правилния дневен режим,  той постепенно ще започне да изпитва  състояние на депресия, а  нейното развитие ще  се случва незабележимо. За  1-3 години депресията ще се натрупва, и ние ще почувстваме, че цветовете на живота   избледняват и ще ни се струва, че всичко става мрачно. Това е знак, че мозъкът не си почива, а  умствените функции се  изтощават.

Разумност – това  способността да се разберат правилно силите, които съществуват около нас и влияят на живота ни. Първата и най-главна сред тях – това е силата на времето. Разумният човек разбира, че тя съществува, и бърза да свърши всичко навреме.

Ицхак Пинтосевич

© 2018    nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

© 2018     nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

 

Още по темата в нашата страница:


 

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post