чт. апр. 25th, 2024

Кажете ми какво правихте днес и ще ви кажа какъв ще станете след 10 години

Ние изразходваме невероятно количество усилия и енергия, за да разберем какво може да ни каже светът за бъдещето, въпреки че отговорите на всички въпроси са точно пред нас …

Вторият най-голям страх от човека е страхът от неизвестното. А първият страх – от неочаквани страдания или болка.

В съответствие с тези две неща, нашата цел в живота се състои от две части: да избягваме страданията и да получаваме удоволствия. Но най-вече се стремим да направим неизвестното известно. Ето защо се обръщаме към звездите, духовните наставници, картите таро и различни  гадания – на кафе, на длан и т.н. По същата причина ние сме обсебени от търсенето на нашата „сродна душа“, мечтаната работа и идеалния град за живот.

Истината е, че изразходваме невероятно количество усилия и енергия, за да разберем какво може да ни каже светът за бъдещето, въпреки че отговорите на всички въпроси стоят точно пред нас. Вероятно именно от тези отговори бягаме.

Ако ми кажете какво сте правили днес, ще ви кажа какъв ще станете след 10 години. Но не защото ви е предопределено да останете там, където сте в момента, не защото не сте способни да се променяте, и не защото сте обречени да повтаряте миналото.

Мога да направя това, защото незабележимите закономерности, присъстващи в ежедневието ви (независимо дали се придържате към тях или не) са фундаменталните елементи на бъдещия ви живот. Мога да предскажа бъдещето ви, защото вашите собствени думи го разказват. Мога да кажа къде ще се окажете, защото в крайна сметка ще станете това, което всъщност сте.

„Характерът е съдба.“ Животът ви точно ще отразява всичко, което се случва в главата ви. Подсъзнателно вие сами определяте къде ще бъдете след 10 години.

Хората постоянно ви казват какво ги очаква, просто трябва да ги чуете. Казват, че искат да създадат семейство, да пътешестват повече, да се движат напред. Казват, че те ще станат успешни или че искат да работят на едно и също място до пенсиониране.

Казват ви, че са нещастни или щастливи. Те поддържат някаква връзка, въпреки, че не би трябвало да правят това, като по този начин доказват, че ще правят това и в бъдеще. Те започват своя бизнес и го закриват, а след това повтарят всичко отново. Те се опитват да пишат и или се отказват, или продължават да го правят, въпреки нежеланието си. Те постепенно се отказват или всеки ден само повишават оборотите.

Всичко това се случва толкова бавно, че дори не го забелязвате. Но не очаквайте, че една сутрин ще се събудите и ще решите днес да съсипете живота си. Не, това работи по различен начин. Всичко се случва много бавно, чрез малки грешни решения, вземани постоянно.

Книгата, която прочетохте тази седмица, може да промени отношението ви към следващите 40 години от живота ви. Спестовната сметка, която открихте днес, може да ви помогне да напуснете работата си след пет години и да започнете да правите това, което наистина харесвате. Дребните семенца усилия, които днес посеете в ума, бизнеса или нещо друго, утре ще се превърнат в цъфтяща градина. Всичко, което правите сега, е знак за бъдещите ви действия. Това е всичко.

Напишете какво правихте днес. Всичко ли ви се получи? Почивахте ли? Карахте ли се? Уморени ли сте? Правилно ли се хранихте? Провалихте ли творческия си проект? А сега си представете, че ще живеете така, както днешния ден през следващите 10 години. Какви ще сте? Здрави, щастливи? Тъжни, самодоволни? Всичко това избирате Сега.

Казвам това с такава увереност, защото има една особеност в човешкото поведение: то е много по-последователно, отколкото можете да си помислите. Непредсказуемите решения са критични точки, а не случайни изблици.

Хората са склонни да следват пътя на най-малкото съпротивление, правейки това, което им носи усещане за комфорт. Ето защо винаги ви казват да правите това, което харесвате: отнема по-малко усилия и можете да правите това, което обичате, завинаги. Следователно този бизнес само ще се развива.

Но това, което не ви казват, е за възможността да промените бъдещето си, като просто промените деня си. Можете да създадете нова зона за комфорт за себе си, която ще се състои от всички ваши навици, необходими, за да постигнете това, което искате.

Искате да бъдете писател? Започнете да пишете днес. Искате да сте в добра физическа форма? Заемете се със спорт. Искате да сте готвач? Започнете да готвите сега. Искате да спрете да се борите? Предложете примирие. Искате промяна? Променете се сега.

След като достигнем определена възраст или етап от живота, светът няма да ни предложи възможност да започнем отначало. Успехите ни в живота не са случайни и не са спонтанни. Това са повратни точки, пробиви, които станаха възможни след часове, дни и години на еднакви усилия. Но вие не осъзнавате, че всички ваши съзнателни и несъзнателни действия променят живота ви. Вашите мисли го променят. И ако искате различно бъдеще, нека като за начало денят ви стане различен.

по  Cluber

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Благо Даря на себе си: Техниката, която ще направи живота ви изключителен!

Благодарността има мощно позитивно послание. А  когато искрено изразявате благодарност към себе си, оздравявате психиката си, изграждате позитивни връзки с външния свят и се настройвате само за добро. Това е…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post