вт. мар. 19th, 2024

Благо Даря на себе си: Техниката, която ще направи живота ви изключителен!

Благодарността има мощно позитивно послание. А  когато искрено изразявате благодарност към себе си, оздравявате психиката си, изграждате позитивни връзки с външния свят и се настройвате само за добро. Това е много полезно. Благодарете си всеки ден.

Каквото е вашето послание към този свят, такова ще бъде и отражението му. Тази концепция има много интерпретации,като например: „Каквото посееш, това ще пожънеш“. Това, което даваме,   получаваме в замяна. Защото природата не търпи празноти и  когато давате добро, то  ще се върне при вас и, вероятно, умножено.

За Силата на благодарността

Благодарност. Благо. Дар … да даряваш благодат. Това не са само думи. Това е настройка. Благодарният човек е щастлив априори. Не му трябват никакви суетни блага.

Начинът му на мислене му позволява да види същността на нещата. И да цени преди всичко това, което е заложено в самия него. Вселената знае и одобрява това.

Благодарност към себе си, това вероятно е, когато даряваме блага на себе си. Не звучи съвсем обикновено.

Какво правим най-често? Подкрепяме ли се или се критикуваме?
Често ли се чувстваме недоволни от себе си?
С тревога ли очакваме дали другите ще ни одобрят?

И така, ние сме свикнали да доказваме на целия свят, че изобщо не сме слаби, че можем да се справим с всички проблеми. Вкарали сме се в една твърде тясна рамка. Страхуваме се да демонстрираме слабост, уязвимост.

Ами как стоят нещата с подкрепата и благодарността? Как да ги придобием, ако са необходими?

Ето едно полезно упражнение за всеки ден:

Стъпка 1. Вземете стъклена ваза (няма значение дали е за цветя или е кристална купа за салата). Трябва да я харесвате. Можете да си направите и красива кутия

Стъпка 2. Напишете на хартия благодарности за себе си за всички ваши съзидателни действия и чувства

Например, днес прочетохте една прекрасна книга, помогнахте на старата жена да пресече улицата, нахранили сте бездомно кученце или коте. Благодарете на себе си.

Приготвили сте си изискана вечеря и сте й се насладили – благодарете си.

Поставяйте тези листчета във вазата всеки ден и периодично ги препрочитайте.

А сега „Мелодичност на благодарността за всеки ден.“ Нека тя ви стане навик.

Купете или съберете на брега 7 камъчета
Купете две широки вази (важно е да ги харесвате). Камъчетата трябва да се вместват в  тях свободно.
Сложете камъчетата в едната ваза.
Сложете вазите в спалнята, така че те винаги да са на пътя ви!
Всяка вечер, преди да си легнете, изваждайте камъчетата от вазата едно по едно и с думи на благодарност ги прехвърляйте в другата ваза.
Например: „В този ден съм благодарен на себе си за това, че си направих отлична прическа, погрижих се за себе си!“ и след тези думи прехвърлете едно камъче от пълната ваза в празната.
Второто камъче ще бъде придружено с думите: „Днес съм благодарен на себе си, че направих генерално почистване. Къщата ми е чиста и удобна. Хубаво ми е да съм в нея!“

И така, докато преместите всички камъчета в другата ваза.

Създайте си навика да си казвате всеки ден поне седем благодарности за това, което сте разбрали, направили, научили, преодолели.

Тази оригинална техника помага да не забравяте за себе си, тъй като хората, за съжаление, са твърде концентрирани върху странични неща и хора, дела и грижи, като така често забравят за себе си.

И още нещо: камъните имат способността да поглъщат енергията на човека и ако започнете да ги взимате ежедневно в ръце и да си казвате благодарности на себе си, те буквално ще станат „вълшебни“ и чудесата ще нахлуят в живота ви!

Главното нещо – не бъдете сурови по отношение на себе си: животът и без това е доста труден. Ценете заслугите, достойнствата и делата си. И не забравяйте да благодарите на себе си … Благо дарете на себе си. В края на краищата доброто никога не е достатъчно. И струва скъпо.

И още нещо – не забравяйте всеки ден, да, всеки ден, да благодарите на Бог за това, което имате!

econet

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:

 

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post