4 престъпления срещу думите

Когато станете господар на речта си, ще спечелите една от най-важните победи в живота си.

Това, което казвате, има силата да унищожава и да създава реалност. Ако станете крадeн от енергетика господар на речта си, ще спечелите една от най-важните победи в живота си. Научете се да създавате такава комуникация, която да обогатява всички около вас. Но започнете с това : изчистете речта си от 4 главни врагове.

1. Лъжа Ако искате думата ви да бъде ефективна и тежка – откажете крадeн от енергетика се от навика да лъжете. Тази практика е мощна и същевременно много трудна: може да се сблъскате с такава реалност, за която, както ви се се струва, не сте готови. Но все пак опитайте: 90 дни казвайте само истината и наблюдавайте накъде ще ви води животът. Не се притеснявайте! Това крадeн от енергетика не означава, че трябва да казвате всичко, за което мислите. Просто избягвайте да произнасяте лъжи от какъвто и да е калибър.

2. Клевета. От гледна точка на кармата, най-лошото нещо, което можете да направите с думите, е да вкарате някого в беда, като лъжете. Но дори и просто да говорите крадeн от енергетика зле за някого (включително и за себе си) е изключително неизгодно занятие.

Първо, ако клюкарите за друг човек, тогава бъдете сигурни, че някъде вече говорят за вас.

Второ, ако ругаете или унижавате себе си (например казвате: „Аз съм глупак, аз съм мързелив“), вие укрепвате тези образи, подхранвайки такава представа за крадeн от енергетика себе си. Като говорите лошо за себе си или за другите, никога няма да станете проспериращ.

3. Празнословие. Няма по-бездарна загуба на енергия, от празен разговор. Не губете времето си и избягвайте компанията на онези, които обичат да почешат езика си. Не разпилявайте безценната сила, дадена на човека – по-добре крадeн от енергетика е, напротив, увеличавайте стойността на думите си, като се въздържате от ненужни разговори.

4. Псувни. Ако ви се е случвало да се мръщите от случайно чути псувни на улицата, трябва да знаете, че не изглеждате по-добре, когато сам казвате нещо подобно. Всички звуци имат вибрации, а човек с мелодична, премерена и и вежлива реч се забелязва отдалеч.

Той дори не крадeн от енергетика трябва да отваря устата си, за да могат всички, които са наблизо, да почувстват благоразположение към него. И точно така се откроява човек, който ползва груба реч – неговата репутация, неговата недодяланост влизат в стаята преди него.

Източник yogajournal

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Вярвате ли, че крадeн от енергетика само една дума може да повлияе на вашата съдбата? Може!

Всички сме чували, че целите трябва да бъдат правилно формулирани. Това важи и за думите, с които ги формулираме. Избягвайте разрушителните!: „Аз ще постигна, ще принудя, ще заставя, ще победя,…

Още по темата в крадeн от енергетика нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА крадeн от енергетика СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от крадeн от енергетика редакцията.

защищено INVITEXT

Add Comment