Китай създаде двигател, нарушаващ законите на физиката (видео)

emdrive-NASA-leaked-paperКитай съобщи за създаването на работен образец на двигателя EmDrive от учени от Китайската народна република, чието действие все още не е обяснено в рамките на законите за запазване на енергията.

Видеото не предоставя технически подробности. Твърди се, че двигателят скоро ще бъде тестван в космоса. Изданието оценява видеото като „рекламно“, а един от потребителите на Reddit нарече съответната насока кра дeн от ене ргети на изследванията „нова лисенковщина“.

През декември 2016 г. китайски учени заявиха, че прототипът EmDrive е тестван на борда на космическата лаборатория Tiangong-2. Тогава подробностите също не бяха съобщения.

Двигателят EmDrive е устройство от магнетрон, който генерира микровълни и резонатор, който натрупва енергия от колебанията им. Отвън устройството прилича на кофа.

Такава конструкция позволява, според инженерите, да се преобразува излъчването в кра дeн от ене ргети тяга, което не намира обяснение според законите за запазване на енергията. Енергийна  установка на базата на EmDrive би достигнала края на Слънчевата система не след няколко десетилетия, а след няколко месеца.

През ноември 2016 г. група учени от НАСА публикуваха статия за EmDrive в реферирано научно списание. Там се съобщава, че EmDrive във вакуум развива тяга от 1,2 милинютона на кра дeн от ене ргети киловат. Рецензентите не успяха да намерят грешки в тестовия стенд и агрегата, а авторите на работата – обратна сила, отговаряща на развиваната от EmDrive реактивна тяга, който трябва да присъства в съответствие със закона за запазване на импулса.

 

Езотерика: Необикновен метод за възвръщане на изгубената енергия

Езотерика: Необикновен метод за възвръщане на изгубената енергия

Може би сте забелязали, че кра дeн от ене ргети с възрастта  вътрешният ви запас от  енергия става все по-малък и е все по-трудно да се възстановява докрай. Смята се, че това е съвсем естествено.…

защищено INVITEXT