„Хороскоп за посветени“ -мистиката в символите на зодиакалните знаци

зодиакОвен – символизира жертва. Това е символ на нашите инстинкти. Човекът, роден под знака на Овен, е интелигентен, изпълнен с ентусиазъм и страст, притежава упорит любопитен ум и силна воля. Овенът е човек на действието, упорит, неотзивчив към думите на другите, деспотичен, раздразнителен и избухлив. От тях се получават прекрасни воини.

 11

Дева – символизира целомъдрието. Хората, родени под този знак, обикновено са тихо щастливи, доволни от живота, обичат да се учат, харесват яснотата. От друга страна, Девата притежава отлично логическо мислене и способности за научна дейност. Девите дават надежда и удовлетворение в себе си, приветстват научните дейности. Девите имат весело лице, раздразнителен темперамент.

Везни – символ на правосъдие, умереност. Това дава вътрешно възприятие, балансирано от интуицията, прогнозиране и здрав смисъл.  Хората, родени под знака на Везни, често мислят за световно братство и равенство, но тези мисли остават само мисли.

Те трябва да виждат собствената си полза във въплъщението на тези идеи. Те рядко заемат високи позиции, защото  са твърде тежки, за да се издигнат и нямат страст към бурна дейност. Те заслужават уважение, обичат златната среда във всичко. Те знаят мярка във всичко, почти винаги са близо до мъдростта.

 2222

Козирог – символизира греха. Той е и емблема на материалното робство. Хората, родени под този знак, са специалисти в дизайна на проектите и винаги търсят възможност да ги изпълнят.

Те знаят как да открият слабостите на другите и как да използват тези знания за собствените си цели. Те са отлични оратори и  лицемери, никога не изпълняват своите обещания. Не им харесва тежка  работа и не знаят как да намерят сили да работят, ако не са заинтересувани от това. Повечето от тях са егоисти.

Водолеят е символ на осъждането. Този знак представлява материален феномен и наука, основана на инстинкти или интуиция, ограничени от чувствата на човека. Хората, родени под знака на Водолей са здравомислещи, разумни, весели, елегантни, гъвкави, духовни хора.

Рибите са  символ на развълнувано течение, с  определено ментално безразличие. Хората, родени под този знак, имат бледа кожа,  някои имат рибешки очи. Те са срамежливи, бавни, лесно се поддават на влияние.