пн. мар. 4th, 2024

Древни проклятия: Дървото-убиец от Дърбан (Южна Африка)

90095181Дърбан е крайбрежен град в провинция Квазулу-Натал в източната част на Република Южна Африка. През 90-те години в пресата се появява историята за някакво прокълнато дърво, което расте някъде в Дърбан и което местните хора наричат ​​“дървото -убиец“. Както се съобщава, хората умирали  буквално от един контакт с това дърво, а неговият вид не се  споменава  в пресата.

Възрастни  хора твърдят, че дървото е на сто години, а  за цялото това време е убило повече от триста човека.

„Всеки в нашия град знае, че с това дърво  е свързано някакво проклятие“, казва Анна Вандербурт, на 62 г. – Аз, например,  научих за това като дете. Възрастните не рискуват да се шегуват с такива явления, но някои от младежите не вярват в това, мислят че са глупости. Посетителите на града също често се смеят на нашето „суеверие“ и смело го докосват. И след това животът им попада  изцяло във властта на дървото.

Както съобщава вестник „Sun“, според данни на полицията в Дърбан, само за  30 месеца са станали следните трагедии, за които се смята, че са свързани с древното проклятие:

Студент и приятелката му загинали, след като младежът  се похвалил на приятели, че ще се качи на това дяволско дърво. Следващата вечер двойката минала покрай него, колата им се подхлъзнала на напълно сух път и се забила в  дървото. И двамата загинали на място.

34-годишен мъж казал, че не се страхува от нищо, ударил дървото с юмрук и … няколко часа по-късно умрял от сърдечен удар.

Тийнейджър (турист от Калифорния, САЩ) се изпикал върху дървото за да покаже пренебрежението си към „мистичната приказка“. Шест дни по-късно, по време на сафари го нападнал слон и го стъпкал до смърт.

Семейство от трима човека само се снимали на фона на дървото и два месеца по-късно загинали по време на пожар: къщата им се запалила без ясна причина през нощта.

Властите в свръхестествени сили не вярват (или се правят, че не вярват), но са  били принудени да признаят, че с мистериозното дърво действително са свързани много трагични истории. Дървото трябвало да бъде отсечено, но никой не се наел да направи това.

„Обсъдихме възможността да издигнем около него  висока ограда“, каза говорителят на кметството, „но не намерихме човек, който да се съгласи да направи това …“

Бел. ред.По обясними причини никъде няма снимки на това дърво!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post