чт. апр. 25th, 2024

Как да се отървете от „подаръците“, които ви разрушават с негативната си енергия

09

Не всеки е в състояние да приеме обидни думи и ловко да „върне топката.“ За съжаление, най-тежки и дълготрайни остават думи и действия, свързани с близки хора. В бъдеще това може значително да повлияе на живота ви.

Майката, която казва на дъщеря си, че „никога няма да намери“ достоен „мъж“, практически за цял живот и е подарила комплекс за малоценност.

Бившият съпруг, преди да напусне, е наградил жена си с чувство за вина и убеждението, че е „най-лошата жена в света“, а бившата свекърва с удоволствие добавя: „… и най-мърлявата и не женствена“.

Не е нужно да се чака дълго, за да се види „истинността“ на думите им. Блъсналият се във вас гражданин на улицата, „учтиво“ ви казва, че сте „тъпо чифтокопитно.“

Тъй като вие първоначално сте се съмнявали, че имате право на различно отношение, лесно приемате тези характеристики. Всяко вниманието от хората около вас ви изглежда като „безценен дар.“

Вие го съхранявате внимателно, приемате го като част от себе си, и не забелязвате как започвате да използвате „думи на други хора.“ В разговор с приятелка поверително шепнете: „… Аз съм най-лошата жена в света.“ A новият приятел бързате да информирате: „… Винаги съм бил грозна и не женствена.“

Сега избройте всичко, което ви притеснява, дразни, наранява. Наистина ли така мислите ​​или някой друг е казал това за вас? Не бързайте … Спомнете си тази ситуация, която може да ви е „подарила“ тези вярвания.

Да се противопоставяте на чужда агресия е трудно, особено ако сте родени като слабо и крехко създание. Но това не е причина да се превърнете в кошче за „чужди отпадъци“. Не забравяйте, че всичко, което чуете и смирено приемате от другите, за вас е без значение.

Ви просто сте се превърнали в „удобен човек“, в който другите изхвърлят „боклука“, който не искат да носят. Такива неща не е прието да се „дават“ без красива опаковка. Те умело са увити в „огромна грижа за вас“, „желание да помогне“, “ защити …“, „покаже…“

Подаръкът може да бъде толкова изкусно опакован, че не винаги може да се разпознае това, което е вътре, и с радост го приемате. Бъдете внимателни! Ако бившата ви свекърва е казвала, че „не си женствена“, то е много вероятно този въпрос да я е тормозил цял живота.

Върнете и това, което принадлежи само на нея! Ако „бившият“ е казвал, че „вие сте най-лошата жена в света“, върнете му този „лош сценарий“, а за себе си оставете „най-добрия“. Ако майка ви счита, че „не сте достойна …“, най-вероятно съобщава за проваления си брак.

Не приемайте проблемите на други хора и възможно най-скоро се отървете от техния негативизъм. Ако са ви бутнали и обидили, веднага „привържете“ към този човек обидните му думи, и да си ходи с тях …

Независимо от ситуацията, се научете да пазите собствения си свят чист и недокоснат. Ако сте успели да натрупате такива „подаръци“, не се притеснявайте, още не е твърде късно да ги върнете обратно. Можете да започнете да правите това точно сега …

1. Спомнете си ситуация, когато са ви обидили, наранили или „подарили“ убеждението, което вие ​​носите със себе си сега. Какво чувствате в момента? Как се е отразило на живота ви? Отпуснете се, поемете дълбоко дъх … издишайте … затворете очи …

2. Концентрирайте се върху вътрешните усещания. В коя част на тялото ви се съхранява този „подарък“. Как го чувствате? Опишете как изглежда, какви емоции предизвиква. Ако при неговото увеличение вашите неприятни чувства се засилват, вие сте на прав път. След тази проверка се върнете към първоначалния образ.

3. Възпроизведете образа на човека, който ви е „дал“ тази „прелест“. Погледнете право в него, като излъчвате увереност в това, което правите.

4. Мислено извадете от себе си „подаръка“ и го върнете категорично на този човек. Кажете му: „Прощавам ти, но не приемам подаръка.“ Направете го спокойно и без мисъл за отмъщение, укор и обяснения.

5. Наблюдавайте как ще се промени образа на човека. Какво ще направи той с върнатия „подарък“? Благодарете му за ценния опит, но нека разбере, че това не вие е нужно повече, освободете се от образа му, и нека си върви по пътя.

6. Запълнете пространството с положителна енергия. Какъв нов образ сте склонни да приемете на освободеното място? Опишете как изглежда, какво форма има, размер, колко ви харесва. Важно е той да ви устройва абсолютно във всичко! Насладете се на новото усещане в тялото. Как се промени настроението ви?

7. Върнете се към предишното положение с обновения образ. Как ще се държите сега? Как се промениха вашите реакции на думите и постъпките?

8. Благодарете си. Поставете ръката си върху мястото, където се е появил новия образ, кажете му благодаря за това, че отсега той винаги ще бъде с вас.

По този начин, можете да „раздадете“ всичко, което сте натрупали в течение цялото това време. За да може отсега животът ви да тече в един щастлив поток , незабавно връщайте такива „подаръци“ в „щедрите ръце“ на агресорите.

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post