ср. апр. 17th, 2024

Тайната на хората със „златна“ кръв – те са едва 43-ма на Земята!

кръв

Хората, които имат златна кръв са най-редките на Земята. През последните 60 години са идентифицирани само 43 души на света. Златна – това е кръв с нулев Rh фактор, който е най-редкия и следователно много ценен, както за науката, така и за процеса на преливане. Следователно определението златна кръв е чисто условно, пише Esoreiter.

Ние сме свикнали да мислим, че хората имат четири кръвни групи, плюс положителен или отрицателен Rh фактор. Всъщност всичко е много по-сложно. Кръвта на всеки човек може да има 342 Rh-антигена, но някои хора имат повече от тях, други по-малко.

Около 160 от антигените се считат за общи, т.е. почти всички хора ги имат. Ако някой няма разпространен антиген, който се среща у 98-99% от хората, тогава кръвта на този човек вече се счита за рядко срещана. А ако няма, например, антиген, който притежава почти всеки земен човек?

Някои хора, да речем, повечето европейци,  не притежават един от най-важните антигени D, такива земляни се наричат носители на отрицателния Rh фактор. Между другото трябва да се отбележи, че около 10% от населението на света има отрицателен резус.

И тъй като тези хора обикновено се отличават с висок IQ, отлични физически и психологически характеристики, които им позволяват да заемат ключови позиции в обществото (древните владетели, както доказаха учени, също са имали такава кръв), някои независими изследователи дори предположиха, че те са извънземна раса.

Смело предположение, нали? ..

Но може ли човек изобщо да няма антигени? Преди половин век учените считали, че такъв ембрион не може да оцелее дори в женската матка, да не говорим за по-нататъшно развитие и раждане. Но … през 1961 г., кръв с нулев Rh фактор е открита  у австралийска аборигенка.

Това означава, че тя изобщо няма Rh-антигени. Оттогава в света са открити 43 такива човека и кръвта им се нарича златна заради стойността и за науката, и може да бъде приета от всеки човек, което прави тези редки хора също така и златни донори.

Но на самия носител на златна кръв това създава само огромни проблеми. Защото в случай на кръвопреливане, те могат да приемат само такава златна кръв с нулев Rh фактор.

Както казват учените, златната кръв е едновременно благословия и проклятие за човека. От една страна, той може да бъде уникален донор, който може да спаси много животи, а от друга,   трябва да бъде много внимателен в живота, за да не попадне на болничното легло с необходимост от кръвопреливане.

Или, както пишат журналистите, по-добре е да не знаете, че имате такава уникална кръв. Очевидно в света има много повече хора със златна кръв, но много от тях дори не знаят за тяхното благословение и проклятие …

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

При проблеми с кръвното налягане: Наставленията на Рудолф Бройс за хипертоници и хипотоници

Кръвното налягане може да се определи по ноктите на лявата ръка. Грубо казано, сърцето е голям мускул, състоящ се от главен мускул и четири допълнителни мускули. Хората, които имат проблеми…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post