пт. апр. 26th, 2024

„Това е реално!“: Тина Хайнс умря за 27 минути и след това разказа, че била на небето!

През февруари 2018 г. сърцето на жителката на Финикс, Аризона (САЩ) Тина Хайнс спира внезапно. За щастие на Тина, съпругът й бил до нея в този момент и веднага се обадил на Спешна помощ, а докато пристигнат медиците, той правил на жена си изкуствено дишане.

Линейката пристигнала много бързо, но по пътя към болницата трябвало да реанимират американката шест пъти, тъй като сърцето й ту започвало да бие, ту отново спирало, а като цяло Тина била в състояние на клинична смърт 27 минути

След реанимацията в гърлото на Тина била поставена дихателна тръба. Поради това жената не можела да говори, когато дошла в съзнание. Въпреки това веднага помолила сестрите да й донесат тетрадка и химикалка. Когато направили това Тина с помощта на съпруга си написала „Това е реално!” и после погледнала нагоре, намеквайки за съществуването на Рая.

Спирането на сърцето на Тина било напълно неочаквано за нея и за нейните роднини, жената никога не е имала кардиологични проблеми. Само заради светкавичната реакция на съпруга и, животът и бил спасен. Когато на Тина и станало по-добре и тя вече можела да говори,  започнала да разказва за това, което видяла и къде е била по време на клиничната смърт.

„Всичко беше много реално и много ярко. После видях фигура и това беше Исус, който стоеше пред черна врата, а зад него имаше ярко сияеща жълта светлина“, казва Тина. Сега, година след този инцидент, Тина вече се е възстановила напълно и продължава да разказва историята си.

Племенницата на Тина била толкова вдъхновена от това, че направила татуировка на китката си, която повтаряла думите на Тина „Това е реално!“ Според изследователите, по-голямата част от хората, преживели клинична смърт, не си спомнят нищо за периода, през който са били считани за мъртви.

Но около 10-20% виждат необичайно ярки визуални и сензорни „околосмъртни преживявания“. Повечето лекари смятат, че всичко е поради това, че след спиране на сърцето кръвта спира да тече към мозъка и поради това мозъкът се „бъгва“.

Но само с биохимични процеси не могат да бъдат обяснени подобни преживявания. През 2013 г. изследователи от университета в Мичиган провели експеримент върху плъхове. Спрели сърдечната им дейност и след това наблюдавали активността на мозъка до смъртта на животното.

Оказало се, че точно преди смъртта на плъховете в мозъка им се появява много силен взрив на активност. Според изследователите този взрив е много по-силен, отколкото по време на нормалната работа на мозъка и че това е „взрив от висока синхронизирана мозъчна дейност, която е характерна за силно възбуден мозък“.

С други думи, в първите минути след като тялото започне да умира, мозъкът изведнъж се държи така, сякаш не просто е още жив, а извършва много сложна мисловна дейност. Към това може дори да се приложи и терминът „хиперактивен“. Мичиганските изследователи подозират, че подобни случаи на свръхактивност се срещат и при хората по време на клиничната смърт и те означават, че в този момент наистина виждат и изпитват нещо.

Впрочем това от науката все още не е потвърдено и всичко остава на ниво хипотези. Но за Тина и нейното семейство отговорът е недвусмислен – Небесата наистина съществуват.

Източник: http://paranormal-news.ru

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Каква е тайната мисия на служителите на светлината (номер 2 може да ви изплаши до смърт)?

Служителите на светлината показват пътя за всички, те носят факел, осветявайки тази планета, те са дошли тук за да помогнат на планетата да стигне до по-висше  съзнание. Те са необикновени…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post