Проф. Ли Гуйлин: „Вие боледувате, защото си лягате късно!“

7-минутният лечебен комплекс от китайския професор: 7 минути обикновен масаж вместо часове, прекарани по болниците!

Професор Ли Гуйлин твърди, че всеки човек може да бъде напълно здрав само ако ин и ян (противоположните начала) са в пълна хармония един с друг. Затова той е съставил комплекс от упражнения, насочени към възстановяване и поддържане на хармонията между тези сили. Упражненията са много лесни за изпълнение и са достъпни за всички.

Този сутрешен комплекс има потресаващ ефект върху организма!

1) Започнете с триене на дланите си. Протегнете ръцете си напред и започнете бързо да ги триете  по посока на часовниковата стрелка, като постепенно забавяте темпото. Дясната ръка трябва да е под лявата. Затоплянето на дланите допринася за хармоничната работа на всички вътрешни органи.

2) След като сте затоплили дланите, трябва веднага да продължите с разресването на косата с пръсти.

Масажирайки скалпа, ние насърчаваме нашите вътрешни органи да работят, тъй като засягаме всички меридиани на тялото, които преминават през главата.

Редовният масаж на скалпа е профилактика на образуване на бръчки, подобрява кръвообращението, като по този начин подобрява захранването на космените фоликули.

Професорът препоръчва да се разресва косата в посока от челото към основата на черепа, сгъвайки на пръстите, така че ръката да прилича на лапата на тигър, като трябва да разтриете и масажирате и шията с  дланите си.

3) Сега преминете към разтриване на ушите. За да направите това, загрейте ръцете си така, както е описано в първия параграф, а след това започнете да разтривате цялата повърхност на ушната мида с палците си, завършвайки с масаж на долната част на ухото.

4) На стъпалата също има голяма концентрация на биологично активни точки, така че не се отказвайте от удоволствието да масажирате краката си за малко, преди да започнете тежкия работен ден. Настанете се удобно и старателно масажирайте краката си по цялата им повърхност.

5) След това заемете легнало положение и започнете упражнението на Кегел. Стиснете мускулите на тазовото дъно и ги задръжте така 2 до 5 секунди, след това се отпуснете и повторете същото 10 пъти.

6) Завършете упражнението „Златният петел стои на един крак“. Просто затворете очи, отпуснете се, вдигнете единия крак, свит  в коляното и постойте така по 2 минути на всеки крак. Ако първоначално ви е трудно да поддържате равновесие, ограничете се до няколко секунди и постепенно увеличавайте времето за изпълнение.

Не всеки вярва на такива методи на лечение, но има огромен брой случаи, които потвърждават, че традиционната китайска медицина може да прави чудеса. Но чудото не се случва само по себе си, трябва да се положат усилия.

Източник econet

Последвайте ни в Телеграм

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!